Yandex Metrica

İşte sağlıklı zayıflamanın sırrı! Diyet yaparken bu besini tüketenler daha hızlı kilo veriyor!

İşte sağlıklı zayıflamanın sırrı! Diyet yaparken bu besini tüketenler daha hızlı kilo veriyor!

Beyin gelişimi konusunda akla gelen ilk besin olan cevizi, orta yaş grubunun mutlaka tüketmesi gerekiyor. Kalbi besleyen ceviz, düzenli tüketilmesi halinde kişinin zayıflama sürecini destekliyor.

Sağlık

08.02.2024, 01:11

Cevizin faydaları nelerdir? Diyet yaparken ceviz tüketimi nasıl olmalıdır? Ceviz kanseri önler mi? İşte cevaplar...

Uzun ömür için yapılan diyetlerde antioksidan bakımından zengin gıdaları tüketmek gerekir. Hem sağlıklı zayıflama hem bel çevresi ve kan basıncını da korumak için ceviz tüketimi büyük önem taşıyor. 

ABD'de yapılan bir araştırma da, düzenli ceviz tüketiminin insan sağlığı üzerinde ortaya çıkardığı değişimi gözler önüne serdi.

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

CEVİZ KALP HASTALIĞINI ÖNLÜYOR

Özellikle genç yaştan orta yetişkinliğe kadar ceviz yemeye başlamak, yapılan diyetlerden daha etkili sonuçlar almaktayı sağlıyor. Ayrıca kalp hastalığı, obezite ve diyabet gibi kronik hastalıkların riski orta yaş civarında yükselme eğilimi gösterdiğinden ceviz tüketimi bu dönemde daha büyük önem arz ediyor.

19 ila 30 yaşları arasındaki 3023'ten fazla sağlıklı yetişkin üzerinde yapılan çalışma boyunca katılımcılar yaptıkları diyet bakımında 3 gruba ayrıldı. “Ceviz tüketicileri”, “fındık tüketicileri” ve “fıstık tüketicileri” olarak adlandırıldılar. 

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

AÇLIK KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Fındık tüketicileriyle karşılaştırıldığında, düzenli ceviz alımının alt vücut kitle indeksi, alt bel çevresi, düşük kan basıncı, düşük kan trigliserit seviyeleri ile doğrudan bağlantılı olduğu görüldü. Ayrıca düzenli olarak ceviz yiyen insanlar, çalışma süresi boyunca daha az kilo aldı ve açlık kan şekerini önemli ölçüde düşürdü.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

KANSERİ ÖNLEMEYE YARDIMCI

Çalışma, yaşamın erken dönemlerinde ceviz yemenin iyi kalp sağlığıyla bağlantılı olabileceğini ortaya çıkardı. Arterlerin içinde plak oluşumuna yol açan kolesterole karşı da vücudu koruma gücüne sahip olan ceviz ayrıca kan pıhtılaşması riskini de azaltıyor. Ceviz, güçlü antioksidan içeriğinden dolayı kanserin önlenmesinde de rol oynayabiliyor. 

Söz konusu çalışma, haftada beş porsiyon kuruyemiş yemenin kalp hastalığı riskini yüzde 50'ye kadar azaltabileceğini de doğruluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading