Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte saç dökülmesini önleyen yiyecekler! Beslenmenize ekleyeceğiniz bazı gıdalar saç kaybı yaşamanızı engeller!

İşte saç dökülmesini önleyen yiyecekler! Beslenmenize ekleyeceğiniz bazı gıdalar saç kaybı yaşamanızı engeller!

Saç dökülmesi çok yoğun olmadığı takdirde normal kabul ediliyor ancak bu durum yine de kişinin moralini bozabilir. Hastalıklar ve stres saç dökülmesine sebep olsa da bu durum beslenme ile de yakın bir ilişki içinde. Tatlı patates, ıspanak, yağlı balık ve yumurta en önemli estetik unsurlarından olan saçların kaybını önleyebilecek etkiye sahip.

Sağlık

23.01.2024, 19:39

Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesini sağlıklı beslenerek önleyebilir miyiz? Saç dökülmesini önleyen yiyecekler neler? İşte cevaplar...

İlaç kullanımı, stres veya hastalıklar saç dökülmelerine sebep olabilir. Beslenmedeki yetersizlik ve dengesizlikler de bu durumda önemli bir rol oynuyor. 

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

YAĞLI BALIK SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLİYOR

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Yurtdışında yapılan bazı çalışmalarda saç dökülmesini engelleyen bazı yiyecekler araştırıldı. Tatlı patates, ıspanak, yağlı balık ve yumurtanın bu konudaki önemi, çalışmayla kanıtlanmış oldu. 

Bu gıda ürünlerini tüketmek vücutta sebum üretiminizi artırmaya ve dolayısıyla saç dökülmesini durdurmaya yardımcı oluyor. Çünkü sebum, saç derisini nemli tutmaya yardımcı oluyor, bu da saç büyümesini destekleyip dökülmenin önüne geçiyor.

Uzmanlar haftada en az bir porsiyon (yaklaşık 140 gram) yağlı balık tüketilmesini tavsiye ediyor. Somon, sardalya, ringa balığı ve uskumru gibi...

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

BALIK YEMEYENLER KURUYEMİŞ TÜKETEBİLİR

Balıkla arası iyi olmayanlar ise biotin adı verilen, saçı güçlendirmeye ve saç köklerinin zarar görmesini önlemeye yardımcı olan B vitamini açısından zengin olan yumurta, kuruyemiş ve eti tercih edebilir. 

Saç dökülmesine karşı yararlı olabilecek diğer yiyecekler ise biber, guava, brokoli ve turunçgiller. Bu gıdalar, serbest radikallerin saç köklerine uyguladığı stresi azaltan bir antioksidan olan C vitamini bakımından zengin. C vitamini ayrıca kalın ve sağlıklı saçlar için yapı taşı görevi gören bir amino asit olan kolajen üretiyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ANİ VE KÜME HALİNDE SAÇ DÖKÜLMESİ ARAŞTIRILMALI

Bunun yanında ani saç dökülmesi, kümeler halinde saç kaybı, başta kaşıntı ve yanma gibi şikayetler varsa bir uzmandan yardım almakta fayda var. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading