Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte hamileler için en iyi beslenme şekli!  Düşük yapma ihtimalini azaltıyor!

İşte hamileler için en iyi beslenme şekli! Düşük yapma ihtimalini azaltıyor!

Son yıllarda en önemli beslenme modeli olarak tavsiye edilen Akdeniz diyeti, sağlık için çok faydalı. Özellikle diyabeti olanlara önerilen bu diyet, hamilelik dönemi için de yararlı olabilir. Araştırmalara göre Akdeniz tipi beslenme, erken doğum ve gebelik diyabeti gibi olumsuz durumların yaşanması riskini azaltıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:23

Akdeniz diyeti, bol meyve ve sebze, balık, bazı süt ürünleri ve kümes hayvanları tüketimini içeren bir beslenme modeli. Bu beslenmede yağ alımının ana kaynağı ise zeytinyağı.

En iyi diyet olarak belirlenen model, kan şekeri düzeyini iyileştirmek ve bazı kronik hastalık riskini azaltmak gibi önemli sağlık yararları sağlıyor. 

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

ERKEN DOĞUM RİSKİNİ AZALTIYOR

Yapılan bir çalışma, gebe kalma sırasında ve hamileliğin erken aşamalarında bu tarz beslenmenin, erken doğum ve gebelik diyabeti gibi olumsuz riskleri azaltabileceğini ortaya koyuyor. 

Her yemeğe ekliyoruz! Böbrekleri bitiriyor! Erken ölüm olasılığını artırıyor Haberi Görüntüle

HANGİ BALIKLAR YENMELİ?

Hamilelik sırasında kadınlar, yağlı balık gibi omega-3 yağ asitleri yönünden zengin gıdalardan yeterli miktarda omega-3 yağ asitleri aldıklarından emin olmalı. Bununla birlikte, bazı balıklar, zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağı olmanın yanı sıra, hamilelik sırasında anneden gelişmekte olan fetüse geçerek beynini etkilediği için kaçınılması gereken yüksek miktarda cıva içerebiliyor. Bu nedenle hamilelikte haftada 227-340 gram cıva içeriği düşük deniz ürünleri tüketilmesi öneriliyor. 

Yapılan araştırmalarda Akdeniz diyeti benimseyen hamile kadınlarda erken doğum, hipertansiyon, diyabet ve ölü doğum riskinde %21'lik bir azalma görüldü. 

Araştırmacılar, Akdeniz diyetinin yararlarının, olumsuz gebelik sonuçları riski yüksek olan ileri yaştaki hamile kadınlar için daha fazla olabileceğini söylüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading