Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte enerjimizi düşüren 10 alışkanlık! Gün içindeki bazı rutinler farkında olmadan enerji seviyesini aşağı çekiyor!

İşte enerjimizi düşüren 10 alışkanlık! Gün içindeki bazı rutinler farkında olmadan enerji seviyesini aşağı çekiyor!

İnsan gün içinde hep aynı enerjide olamıyor. Kişisel bazı alışkanlıklar veya çevresel faktörler enerjiyi artırıp düşürmede çok büyük etkilere sahip. Mesela izlediğiniz duygusal bir diziden acı duyup farkında olmadan enerjinizi düşürebileceğiniz gibi, kısa vadeli eğlenceli planlar yaparak enerjinizi maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz...

Sağlık

23.01.2024, 19:38

Gün içinde dengeli bir enerjiye sahip olmak için ne yapmalı? Enerjiyi düşüren etkenler neler? Enerji nasıl yükseltilir? İşte cevaplar...

Geçmişten süregelmiş bazı rutinler, beslenme, teknolojik cihazların aşırı kullanımı gibi alışkanlıklar insanın enerjisini olumsuz yönde etkileyip düşürebiliyor.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

DİZİLERDEKİ DRAM ENERJİYİ DÜŞÜRÜR

Kişiye anlık keyif veren bazı duygusal televizyon programları veya diziler, arka planda enerjiyi düşüren bazı etkilere sahip. Bu tarz tv içerikleri izledikten sonra bir anda mağdur yerine kendisini koyan kişi, hiç beklemediği bir acı hissedebilir ve enerjisi düşer. Bu yüzden zaten hayat şartlarından dolayı çok da yüksek olmayan enerjiyi iyice düşürmemek adına izlenen programların dikkatli seçilmesi gerekiyor.

Kulağınız sürekli kaşınıyor mu? Kulak temizleme çubuğu kullanmak işe yarar... Haberi Görüntüle

İKİ ÖĞÜN ARASI MAKSİMUM 4 SAAT OLMALI

Uzun süre beslenmemek, yeme dürtüsünü harekete geçirir, nihayetinde kişi kendisini işlenmiş karbonhidratları yerken bulur. Bu tarz gıdalar kısa vadede keyif verse de aslında enerjiyi hızlı bir şekilde düşürebiliyor. En doğrusu 3-4 saat aralıklarla beslenmek, sağlıklı atıştırmalıklar yemek ve porsiyonları küçültmek.

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

DÜZENLİ OLMAK ENERJİYİ YÜKSELTİR

Dağınık bir ortamda çalışmak, önemsiz gibi görünse de aslında dikkat dağınıklığının en büyük sebebi. Oda dağınıksa kişi toplamak için daha çok enerji sarfeder ve nihayetinde kendisini yorgun hisseder. Planlı ve düzenli bir oda ve yaşam ise daha az enerji harcamanızı sağlar.

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski... Haberi Görüntüle

UZUN VADELİ İNCE PLANLAR YAPMAYIN

Sürekli geleceğe yönelik planlar yapmak da farkında olmadan insan üzerinde baskı kurar. Kaygıları tetiklenen kişi motivasyon sorunu yaşamaya başlar. Ve enerji git gide düşer. Zorunlu işleri kafada kısaca toparlayıp planlamak, uzun vadede her şeyi çok ince ayrıntısına kadar düşünmemek en doğrusu

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

BİLGİSAYARDA İŞE YARAMAYAN SEKMELER KAPATILMALI

Açık unutulan sekmeler nasıl bilgisayarı zorlarsa kişinin beyni de bu sekmeler yüzünden yorulabilir. O an için neye ihtiyaç varsa ekranda sadece o olmalı ki dikkatiniz dağılmasın ve enerjiniz düşmesin.

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

HER TELEFONU AÇMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

İnsanlara önemsiz gibi gelse de zaman zaman beden dili de kullandığımız telefon görüşmeleri çok yorucu olabilir. Telefonu kapattıktan sonra yaşanan zihin karmaşası ve düşük enerji işte bu sebeptendir. Acil olmayan telefonları açmamak veya telefon konuşması için hazır hissedilmediğinde yanıt vermemek enerjinin düşmesini de engeller.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KAMBUR OTURUNCA ENERJİ DÜŞER

Duruş bozuklukları vücudu olumsuz etkilediği gibi zihni de aynı şekilde etkiliyor. Kas ve eklemlere aşırı baskı uygulayan kambur oturma tarzı da enerji seviyesini de dibe çekiyor. Otururken kaykılmayı önleyen koltuk veya aparatlar kullanarak bunun önünde geçebilirsiniz. Duruş düzeltici egzersizler yapmak da enerjinizin yükselmesine yardım eder.

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

DOĞRU TEKNİKLERLE NEFES ALMAK GEREKİYOR

Nefes almak bilinçsiz bir aktivite olarak düşünülse de aslında gün içindeki enerjimizin kaynağıdır. Kişi aklına bir şey takıldığında yanlış nefes alma eğiliminde olur. Ve enerji seviyesi düşmeye başlar. Gergin veya stresli hissedildiğinde gözleri kapatıp birkaç derin nefes alıp vermek anlık rahatlama sağlar ve enerjiyi artırır. 

Çocuklar burun kıvırıyor ancak faydası kanıtlandı! Felçten koruyor, sindirimi kolaylaştırıyor Haberi Görüntüle

SORUMLULUKLARI ERTELEMEK ENERJİYİ DÜŞÜRÜR

Hayatınızda yer alan ufak tefek sorumlulukları ertelemek de işleri biriktirip enerjinizi düşürür. Bunun önüne geçmek için beş dakikadan az süren herhangi bir görevi hemen yapmak gerekir. 

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

İYİ UYUYUN, ENERJİK OLUN!

Kalitesiz uyku da enerji üzerinde direkt etkilidir. Bu şekilde uyanan kişi gün içinde hep yorgun ve isteksizdir. Geceleri mavi ya da beyaz ışıktan uzak durmak ve akşamları müümkün olduğunca teknolojik cihazları ele almamak bu sebeple düşen enerjinin telafisi için yapılabilecek şeylerden bazısıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading