Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte cinsel isteksizliğin nedenleri! Psikolojik sorunlar, cinsel isteksizlik üzerinde %99'luk bir etkiye sahip!

İşte cinsel isteksizliğin nedenleri! Psikolojik sorunlar, cinsel isteksizlik üzerinde %99'luk bir etkiye sahip!

Sağlıklı bir beraberliğin olmazsa olmazları arasında saygı, sevgi, sadakat ve düzenli bir cinsel hayat gibi unsurlar yer alıyor. Ancak ilişkide zaman zaman cinsel isteksizlik yaşanabiliyor. Kadın ve erkeklerde isteksizlik farklı sebeplere bağlı olabilir. Genellikle psikolojik sorun temelli görülen cinsel isteksizliğin tedavisi ise mümkün!

Sağlık

23.01.2024, 19:36

Cinsel isteksizlik neden olur? Cinsel isteksizlik belirtileri nelerdir? Cinsel isteksizlik tedavi edilebilir mi? İşte cevaplar...

Her ilişki sevgi ve saygı üzerine temellenir. Düzenli bir cinsel hayatla da birleşince mutlu bir beraberlik kaçınılmaz olur. Ancak bazı dönemlerde cinsellik, kişinin aklına hiç gelmez. Bu durum 6 aydan uzun sürerse bir sorun olduğu izlenimi ortaya çıkar. 

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

KADINLAR DAHA İSTEKSİZ

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

Kadınlarda cinsel isteksizlik, erkeklere oranla çok daha sık görülür. Kadın nüfusunun yaklaşık olarak %33, erkek nüfusunun ise yaklaşık %14'ünün cinsel isteksizlik sorunu yaşadığı tahmin ediliyor.

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

SOSYAL DEĞİŞİMLER CİNSELLİĞİ ETKİLİYOR

Bazı sosyal değişimler isteksizliğe sebep olabilir. Yeni bir işe başlamak, doğum, vefat gibi ani değişimler gibi... Ancak bu durum geçicidir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KULLANILAN İLAÇLAR İSTEKSİZLİĞE YOL AÇABİLİR

Fiziksel faktörlere bağlı olarakta cinsel isteksizlik yaşanabilir. Uzun süre cinsel ilişkiye girmemek, kullanılan bazı ilaçlar, tiroit hastalıkları, diyabet, tansiyon, rahim ağzı ve vajen enfeksiyonları ve alkol tüketimi gibi...

Çocuklar burun kıvırıyor ancak faydası kanıtlandı! Felçten koruyor, sindirimi kolaylaştırıyor Haberi Görüntüle

HORMONLAR CİNSELLİK ÜZERİNDE DİREKT ETKİYE SAHİP

Gebelik, lohusalık ve emzirme dönemlerinde de cinsel isteksizlik görülebilir. Hormonal değişimler; prolaktin hormon seviyesinin yüksekliği, yaşa bağlı olarak düşen testosteron hormon düzeyi, menopoz döneminde azalan östrojen ve böbrek üstü bezlerinde oluşan bozukluklar da cinsel isteksizliğe yol açabilir.

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

SAĞLIKLI PSİKOLOJİ, DÜZENLİ CİNSEL HAYAT DEMEK

Ancak cinsel isteksizlik vakalarının yaklaşık olarak %99'unu psikolojik faktörler oluşturur. Bu durum evlilik ile ilgili problemlerden kaynaklanabileceği gibi, cinsel fobi, tiksinti, depresyon ve depresyon ile birlikte seyreden bozukluklar sıklıkla cinsel isteksizliğe yol açar. 

Kadınların yaklaşık olarak %33'ü cinsel açıdan isteksizlik duyar. Bunun yaygın sebebi toplumun kadın üzerinde baskı oluşturmasıdır. Geçmiş dönemde yaşanan taciz ya da tecavüz vakaları da cinsel isteksizliğe neden olabilir. Erkeklerde ise sağlık sorunları dışında, evlilikte yaşanan tartışmalar ve ileri yaş, cinsel isteksizliğe yol açabilir. 

Bunları yapanların beyni yaşlanmıyor! Biyolojik yaştan daha genç hissediyorlar Haberi Görüntüle

CİNSEL İSTEKSİZLİK TEDAVİ EDİLEBİLİR

Cinsel isteksizliğin tedavisi için öncelikle altta yatan sebep araştırılmalı. Altta yatan sebep, kalp, prostat, nörolojik hastalıklar ya da diyabet gibi metabolik kaynaklı ise bu rahatsızlıkların tedavi edilmesi gerekir. Sebep eğer psikolojikse, kişinin psikiyatri uzmanı ile görüşmesi ve bu konuda yardım alması gerekir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading