Yandex Metrica

DOLAR

32.56

%0.04 expand_less

EURO

34.85

%-0 expand_less

ALTIN

2433.80

%0.22 expand_less

BIST

9722.09

%0.8 expand_less

BTC ($)

64699.73

%-2.4 expand_more

İşte bunama riskini azaltan o alışkanlık! Alzheimer genini taşıyanlarda bile etkili

İşte bunama riskini azaltan o alışkanlık! Alzheimer genini taşıyanlarda bile etkili

Yaşlandıkça bilişsel yetenekte azalma görülmeye başlıyor. Alzheimer olarak bilinen bu durum tedavi edilemese de önlenebiliyor. Çin'de yapılan bilimsel bir araştırmaya göre sağlıklı beslenme şekliyle hastalığın ilerlemesi yavaşlatılabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:22

Yaşlılarda hafıza kaybı özellikle beslenme ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile yavaşlatılabilir mi? 

Çin'de yapılan bilimsel bir araştırma, genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzı ve özellikle sağlıklı bir beslenmenin yaşlılarda daha yavaş hafıza kaybı ile ilişkili olduğunu gösteriyor. Üstelik bu durum Alzheimer hastalığı ve bunama riskini artıran baskın gene sahip olanlar için bile geçerli.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

SAĞLIKLI ALIŞKANLIKLAR ARTTIKÇA RİSK AZALIYOR

Kişi beslenme, fiziksel egzersiz, sosyal ilişkiler, okuma ve yazma, sigara içmemek, alkol tüketmemek gibi alışkanlıkları hayatının odağına koyarsa faydası da o kadar büyük oluyor.

Araştırmacılar, 60 yaş üstü yaklaşık 29.000 kişinin verilerini inceledi. Bu kişiler 10 yıllık çalışmanın başlangıcında normal bilişsel işleve sahipti. Katılımcıların %20'si alzheimer risk geninin taşıyıcılarıydı.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

ALZHEIMER HASTALARINDA BİLE ETKİLİ

Çalışma, her bir bireysel davranışın hafızaya ne kadar fayda sağladığını değerlendirdi. Alzheimer geninin taşıyıcıları bile, sağlıklı alışkanlıklar edinirse, hafızalarında daha yavaş bir düşüş gösterebiliyor.

Araştırmaya göre sağlıklı yaşam sürdürenlerin, sağlıksız beslenme ve sağlıksız yaşam tarzına kıyasla, hafif bilişsel bozukluğa sahip olma olasılığı neredeyse %30 daha az ve bunama olma olasılığı %90 daha azdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading