Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte 2023'ün en kötü diyetleri! US News'in listesinde Keto diyeti bile var

İşte 2023'ün en kötü diyetleri! US News'in listesinde Keto diyeti bile var

Zayıflamak için uygulanan diyetler bazen hedefe ulaşmaya yardım eder ancak bu onların sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Her yıl diyetlerle ilgili genel bir değerlendirme yayınlayan US News & World Report'a göre 2023'te insanlar tarafından uygulanan bazı beslenme yöntemleri hayli kötü. Listenin ilk sırasında keto diyeti yer alıyor.

Sağlık

13.02.2024, 09:35

US News & World Report, Washington'da basılan bir haber dergisi ve bu dergi her yıl en iyi diyetlerin bir listesini yayınlıyor. Bu yapılırken her diyet, önde gelen tıp ve beslenme uzmanları tarafından sıralanıyor. 33 uzman, her diyeti beslenme, kısa ve uzun vadeli kilo kaybı, uyum kolaylığı ve güvenlik dahil olmak üzere 11 kategoride derecelendiriyor. 

Listede Akdeniz, çok sayıda meyve sebze, tam tahıl ve az yağlı süt ürünleri içeren DASH ve diyetten öte bir yaşam tarzı olan Flexitarian en iyi diyetler arasında gösteriliyor. Ancak elbette kötü diyetler de var. İşte US News'e göre 2023'ün en kötü 5 diyeti...

O vitamin yaşlı adamı öldürdü! Her şey 10 gün içinde... Haberi Görüntüle

KETO DİYETİ

Keto, %70-75 yağ, %20-25 protein ve %5-10 karbonhidrattan oluşan yüksek yağlı, orta proteinli ve düşük karbonhidratlı bir diyet. Vücuttaki birincil enerji kaynağı karbonhidrat olduğundan, çok düşük karbonhidratlı bu diyeti benimserseniz bazı sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Ketoza girmek birkaç günden yaklaşık bir haftaya kadar sürer ve diyet yapanların yorgunluk, açlık, mide bulantısı, baş ağrısı ve genel bulanıklık gibi semptomları yaşamasına yol açar. 

Uzun süreli takip edildiğinde Keto diyetinin güvenli olmadığına dair kanıtlar da var. 2014 yılında yayınlanan bir incelemeye göre, böbrek fonksiyonu üzerinde olumsuz etkilere sahip. Ayrıca inatçı epilepsisi olan çocuklarda ketojenik diyet, kemiklerde mineral azalmasına yol açabilir. 

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

ATKİNS DİYETİ

Atkins diyeti de, en kötü diyetler arasında. Tavuk, peynir, kırmızı et gibi hayvansal proteinleri yemeye odaklanan Atkins,  rafine şekerleri ve karbonhidratların çoğunu yasaklıyor. Bu potansiyel olarak beslenme eksikliklerine yol açabilir. Lif, muhtemelen bu diyette yeterince alamadığınız bir besindir.

Bağırsak kanserinin nüksetmesini önleyen sihirli içecek! Uzmanlar her gün en... Haberi Görüntüle

OPTAVIAN DİYETİ

Optavia, düşük karbonhidratlı, düşük kalorili bir kilo verme planı olan popüler Medifast diyetinin daha yeni bir versiyonu. Optavia, düşük kalorili bir diyet ve çok düşük kalorili bir diyet olduğu için bir tıp uzmanı tarafından denetlenmesi gerekir. Kalorisi ve karbonhidratı çok düşük olduğu için bacak krampları, yorgunluk, saç dökülmesi, kabızlık, ağız kokusu, safra taşları ve hatta adet değişiklikleri gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Hamile ve emziren kadınlar, gut hastaları ve karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, kanser ve yeme bozuklukları gibi ciddi hastalıkları olanlar bu diyeti uygulamamalı.

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

SLIMFAST DİYETİ

SlimFast diyeti, günde iki öğünün shake veya smoothie ile değiştirildiği bir yemek planı. Öğün aralarında üç adede kadar SlimFast onaylı atıştırmaya izin veren bir beslenme şekli. Bu tür kısıtlı diyet, düzensiz yeme davranışlarını artırabilir.

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

ÇİĞ GIDA DİYETİ

Bu plan süper sağlıklı görünse de, US News'in kilo kaybı için en iyi diyetler listesinde son sırada yer aldı. Bu planın arkasındaki teori, yiyeceklerin 116 derecenin üzerinde pişirildiğinde yok olan doğal enzimler içermesi. Kalorisi düşük olduğu ve kalorisi ağır işlenmiş gıdaları yemediğiniz için bu diyette kilo vereceksiniz. Çok az kalori tüketmek sağlığınız için tehlikeli olabilir. Yayınlanmış bir çalışma, bu diyeti yapanları yaklaşık 4 yıl boyunca takip etti ve kadınların %30'unun adet döngüsünü kaybettiğini buldu.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading