Yandex Metrica

İstanbul'da uyuz salgını mı var? Doktorlar o ihtimale dikkat çekiyor

İstanbul'da uyuz salgını mı var? Doktorlar o ihtimale dikkat çekiyor

İstanbul'da uyuz salgını başladığını söyleyen pek çok kişi sosyal medyadaki paylaşımlarıyla bu konuya dikkat çekmek istiyor.

Sağlık

24.02.2024, 23:32

İstanbul'da çok sayıda kişiye 'uyuz' paraziti bulaştığı ve durumun salgın boyutunda olabileceği iddia ediliyor. Sosyal medyada bu yönde paylaşım yapan doktorlar, muayene ettikleri hastaların önemli bir kısmında uyuz mikrobuna rastladıklarını söylüyor.

Yaklaşık iki hafta önce bu yönde ilk uyarıları yapanlardan biri olan Dr. Burak Ekinci, "İstanbul'da inanılmaz seviyede bir salgın var. Günde 100 hastanın 10 tanesine uyuz tanısı koyuyorum" demişti. 

Ardından Pendik'teki bir bakım evinde kalan otistik çocukların toplu halde uyuza yakalandıkları tespit edildi. Bölgedeki bir ilkokulda görev yapan öğretmenler de, okuldaki öğrencilerine uyuz teşhisi konulduğunu aktardı. 

Konunun salgın boyutunda olduğunu iddia eden bir diğer isim de Fenerbahçe Kongre Üyesi Metin Ünlü oldu. Vücut kaşıntılarından ötürü oğlunu doktora götürdüğünü kaydeden Ünlü, doktorun kontrolden sonra "Şu an İstanbul'da uyuz salgını var" dediğini yazdı. 

Çok sayıda kişinin bu konudan muzdarip olduğuna işaret eden verilerden biri de devlet hastanelerinin cildiye bölümlerinde yaşanan yoğunluk... Kaşıntı sorunu yaşayan vatandaşların yoğun başvuruları sonucu randevular mecburen ileri tarihlere veriliyor. 

Sosyal medyada bazı doktorlar ise uyuz parazitine ilişkin söylentiler üzerine kendilerine yöneltilen sorulara bilgilendirme broşürüyle cevap veriyor. 

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

GELEN KARGOYA DİKKAT EDİN! PAKETTE UYUZ OLABİLİR

Özellikle pandemiyle birlikte hızlı büyüme seyrine giren çevrimiçi alışveriş sektörü, uyuz parazitinin yayılmasında başat rol oynuyor olabilir. Çeşitli internet sitelerinden satın alınan giysilerin, daha önce birkaç kez denenmiş olma ihtimalinden ötürü uyuz paraziti taşıyabileceği belirtiliyor. Ayrıca uyuz hastalığına yol açan parazitin, kargo paketlerinde de tutunabileceği uyarısı yapılıyor. İnternetten alınan ürünlerin yıkanıp temizlenmesi bu nedenle çok önemli.    

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading