Yandex Metrica

İsrail'de korkutan omicron araştırması! 4 doz aşı bu varyanta karşı etkili değil

İsrail'de korkutan omicron araştırması! 4 doz aşı bu varyanta karşı etkili değil

İsrail'de yapılan bir araştırmanın ilk verileri, 4. doz Kovid-19 aşısının Omicron varyantına karşı yeterince etkili olmadığını ortaya koydu.

Sağlık

23.01.2024, 18:39

İsrail basınının, araştırmayı gerçekleştiren Sheba Tıp Merkezi yetkililerinden aktardığına göre, araştırma kapsamında 154 sağlık personeline ikinci hatırlatma dozu yapıldı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ANTİKOR SAYISI DÜŞÜNÜLDÜĞÜ KADAR YÜKSEK DEĞİL

Araştırmanın 4. doz testlerinde elde edilen veriler, bu dozu olmayan bir kontrol grubuyla karşılaştırıldı.

Tıp Merkezinin Enfeksiyon Hastalıkları Birimi Direktörü Gili Regev-Yochay, dördüncü doz testinde elde edilen antikor sayısının "üçüncü dozda sahip olunandan biraz daha yüksek" olduğunu söyledi.

Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir mi? Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir... Haberi Görüntüle

ALFA VE DELTA VARYANTLARINA KARŞI ETKİLİ

Regev-Yochay, "Sonuç olarak aşı, Alfa ve Delta'ya (varyantlarına) karşı mükemmel ancak Omicron için yeterince iyi değil." ifadelerini kullandı.

Henüz ilk verilerin elde edildiği belirtilen araştırmanın başlangıç aşamasında olduğu ve nihai verilerin resmi olarak yayımlanmadığı kaydedildi.

İsrail'de 4. doz Kovid-19 aşısı, Aralık 2021'de savunmasız ve yüksek risk grubundakiler için yapılmaya başlanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading