Yandex Metrica
SON DAKİKA
Isırgan otu ile gübre suyu nasıl yapılır? Bitkilerinizin bağışıklık sistemini ısırgan otu ile güçlendirin!

Isırgan otu ile gübre suyu nasıl yapılır? Bitkilerinizin bağışıklık sistemini ısırgan otu ile güçlendirin!

Özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez otları arasında yer alan ısırgan otu, temizlemesi zor ama sağlık için çok faydalı bir bitki. Demir, C vitamini ve magnezyum yönünden zengin olan ısırgan otu, ekolojik tarımda bitki verimini artırmak ve tedavi etmek amacıyla da kullanılabiliyor.

Sağlık

21.02.2024, 22:10

Isırgan otu faydaları nelerdir? Isırgan otu hangii vitaminleri içerir? İnsan ve hayvan sağlığına ne gibi etkileri vardır? Isırgan otu tarımda nasıl kullanılır? Ekolojik tarımda ısırgan otu çayı nasıl yapılır? İşte cevaplar...

Toplaması ve temizlemesi cesaret isteyen ama lezzetinden ötürü özellikle Ege mutfağının vazgeçilmezi olan ısırgan otu, hem insan hem hayvan hem de bitkiler için adeta şifa kaynağı.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

ROMALILAR ORGANİK TARIMDA ISIRGAN OTU KULLANMIŞ

Bebeğinizi yatırma şekline dikkat edin! Ani bebek ölümüne sebep olabiliyor Haberi Görüntüle

Yüzyıllar önce Roma ve Galyalılar tarafından şifalı bitki olarak kullanılan ısırgan otu,  ishal durdurucu, vücudu güçlendirici, kan akışını hızlandırıcı ve süt yapıcı etkileri ile biliniyor. Bu bitki ayrıca prostat hastalıklarına karşı da kullanılıyor. 

Isırgan otunun daha birçok faydası var. Sivilceleri tedavi eder, karaciğer ve mide ülserine tonik etkisi yapar.  İçinde çokça demir, C vitamini, magnezyum, silis, A vitamini bulunan bu bitki hayvanlarda parazit ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Tavuklarda yumurta üretimini artırır, bitkilere azot sağlar. 

Gıda boyaları zararlı mı? Hangi renkte olanlar daha tehlikeli? Haberi Görüntüle

ORGANİK TARIMDA ISIRGAN OTLU GÜBRE SUYU KULLANIMI

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

Bu bitkiden elde edilen gübre suyu ise organik tarımda kullanılabilir. 1 kilo ısırgan, 10 litre suyla karıştırılıp 12 saat bekletilir. Sulandırılmasına gerek olmayan bu karışım böcek öldürücü olarak bitlere, akarlara, meyve kurtlarına karşı püskürtme yöntemiyle kullanılır. 

Uzmanlardan bahar ayları için kene uyarısı: Açık alanlarda çalışanlar tehlikede!... Haberi Görüntüle

BİTKİLERİN DE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VAR

Fermantasyon yönteminde ise 1 kilo ısırgan, 10 litre suda 7 ila 10 gün arası hava sıcaklığının durumuna göre bekletilir. Çıkan su süzülür ve tohumların filizlenmesini çabuklaştırmak ve bitkilerin bagışıklık sitemini güçlendirmek için kullanılır. 

Öte yandan ısırgan kökleri, elma ağaçlarında gelişen Oidium hastalığı ve çileklerin grileşmesine karşı da uygulanabiliyor. 100 gr kök, 24 saat 1 litre suda bekletilip sulandırılmadan püskürtme yöntemiyle uygulanır. Bu su, domateslerde beliren mildou hastalığına karşı da etkilidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading