Yandex Metrica

DOLAR

32.59

%0.13 expand_less

EURO

34.92

%0.16 expand_less

ALTIN

2431.30

%0.12 expand_less

BIST

9645.02

%0 expand_less

BTC ($)

66423.61

%0.15 expand_less

Isırgan otu adeta şifa kaynağı! Akciğer ve kalbi hastalıklardan koruyor

Isırgan otu adeta şifa kaynağı! Akciğer ve kalbi hastalıklardan koruyor

Dokunulduğunda batan bir bitki olan ısırgan otunun, sağlık için sayısız faydası var. Kavurması yapılabilen veya çay olarak tüketilen bu ot, alerjik hastalıklara karşı da bir hayli etkili. Isırgan otunun yağı ve külü bile insan sağlığı için bulunmaz bir nimet.

Sağlık

09.02.2024, 00:34

Kanı temizliyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Dokunulduğunda can acıtsa da ısırgan otu, çoğu hastalığa şifa oluyor.

Ege Mutfağı'nda çok sık tüketilen bu şifalı bitki, iltihap giderir, şişlikleri dağıtır, kan şekerini düşürür. Isırgan otu, eklem, romatizma ve gut hastalıklarına, prostat, tiroid ve lenf bezlerinin büyümesine, böbrek ve safra kesesi taşlarına ve alerjik hastalıklara karşı kullanılabilir. 

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

AKCİĞERİ İLTİHAPTAN ARINDIRIYOR

Bu mucize özellikteki ot, arpa suyu ile pişirilip içilirse akciğeri iltihap ve balgamdan arındırır. Aynı şekilde pişirilerek içilen ısırgan otu tohumu ise astıma karşı etkilidir.

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

YAĞI KABIZLIĞI ÖNLÜYOR

Yağı içilince kabızlık sorunu sona erer, Arabistan bölgesinde yetiştirilen balsam ağacının zamkı ve sakızı olan mürsafi ile pişirilmiş ısırganotu adet kanamalarını söktürür.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIYOR

Hamilelerin endişe duyduğu doğum korkusu ısırgan otu ile ortadan kaldırılabilir çünkü bu bitkinin tohumu doğumu kolaylaştırır. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

KÜLÜ BİLE ŞİFALI

Isırganotunun külü bile faydalıdır. Bitki yakılarak elde edilen külü eritilmiş kaya tuzu ile yoğrulur, yağlı kağıda sürülür, kanser yaralarına ve tümörlere sarılır. Gazlı bez ile sabitleştirilip 10-12 saat bekletilir.

İltihaplı eklem, egzama, sedef, varis, büyümüş dalak, karaciğer ve her tür şişliğe de ısırgan otu ile şifa bulunabilir. Bunun için taze veya kuru ısırganotu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı kağıda sürülür ve rahatsız olan bölgeye sarılır. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

YEMEK VE SALATALARA TAZE ISIRGAN OTU EKLENEBİLİR

Taze ısırgan yemek veya salata olarak kullanılabilirken ezilmiş kuru yaprakları yemeklere serpilir. Et ile pişirilen ısırgan otu ise şifa veren özelliklerini yitirir.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

ISIRGAN OTU ÇAYININ FAYDALARI NE?

Kuru ısırgan otu çay olarak tüketilirse vücudu temizler. Böbrek taşlarını önler. Osteoporoz ve kemik sağlığına katkı sağlar. Prostat sağlığını korur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading