Yandex Metrica

İpek kirpik nedir? İpek kirpik kendi kirpiğimizi döker mi?

İpek kirpik nedir? İpek kirpik kendi kirpiğimizi döker mi?

Kadınların sıkça tercih ettiği ipek kirpiğin zararları araştırılıyor. Kirpiklerin tek tek yapıştırılması zararlı olup olmadığı kadınlar tarafından merak konusu oldu. Peki, İpek kirpik nedir? İpek kirpik kendi kirpiğimizi döker mi?

Sağlık

30.03.2024, 23:21

İpek kirpik uygulaması sonrasında gözlerde yanma ve batma hisleri olabilir. Bunu nedeni ise göz yapısının mikrop kapmaya meyilli olmasıdır. Kadınlar ipek kirpiğin diğer zararlarına araştırmaya devam ediyor.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

İPEK KİRPİK NEDİR?

İpek kirpik uygulaması, kişinin kendi kirpiklerinin uzunluğunu ve yoğunluğunu arttıran, göz yapısının daha estetik durmasını sağlayan bir uygulamadır. Özel olarak hazırlanmış kirpikler, kişinin üst göz kapağındaki kendi kirpiklerine tek tek, sadece kirpik için üretilen medikal yapıştırıcı ile yapıştırılır.

Bir bitki ancak bu kadar faydalı olabilir! Depresyondan koruyor, saçları hızlı uzatıyor, hafızayı güçlendiriyor Bir bitki ancak bu kadar faydalı olabilir! Depresyondan koruyor, saçları... Haberi Görüntüle

İPEK KİRPİK UYGULAMASINDA GÖZDE MEYDANA GELEBİLECEK HASARLAR

İpek kirpik uygulaması sonrası gözde kanlanma sıklıkla görülür. Uygulama sırasında yapılan işlemlerde kullanılan materyalin dezenfekte edilmemesi, daha önce kullanılan kişi ya da bulunduğu nesneden mikrop kaparak, ipek kirpik uygulamasının yapıldığı kişinin gözüne bulaşması sonucu görülen bu kanlanma, kişilerde görme kaybına ve ciddi ameliyatlara neden olabilmektedir.

Göz enfeksiyonu gibi nedenlerle kirpikler birbirine yapışabilmektedir. Bu durumda yapışmış kirpikleri çıkarmak için harcayacağınız çaba sizleri yorarken, göz retinasına da zarar verilecektir.

İpek kirpikler zamanda koparak dökülür. En fazla 8 hafta gözde kalabilen kirpikler, koptuğunda göz içine girerek batmalara ve yanmaya neden olur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İPEK KİRPİKLERİN ZARARLARI NELERDİR?

Göz çevresindeki deri oldukça ince bir yapıda olduğundan ipek kirpik için kullanılan yapıştırıcının kalitesiz olması ipek kirpik sonrası göz kızarıklığına neden olabilir. Bunun yanında malzeme kaliteli olsa da kişilerin bu tür kimyasallara alerjisi bulunabilmektedir. Alerji durumunda göz çevresinde aşırı şişme ve kızarıklık, kaşıntı, göz içine batma gibi durumlarla karşılaşılır. Böyle bir durumun yaşanması halinde hemen doktora başvurulmalıdır. Özellikle Kaşınan gözlere dikkat: Alerjik konjonktivit olabilirsiniz.

Bazı durumlarda ipek kirpiklerin deriye verdiği zarar sonucunda kendi kirpiklerinde dökülme de görülebilmektedir. Bu durumda hemen ipek kirpik çıkarılmalı, bir uzmana başvurulmalı ve eski kirpiklere kavuşabilmek için doktor tavsiyesi dahilinde vitamin başlanmalıdır. Bu durumu yaşayan kişilerde kirpik bakım serumları da doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading