Yandex Metrica
SON DAKİKA
İnsanlar 40 yaşından sonra kronik ağrılar yaşamaya başlıyor! Ağrılar, ilerleyen yıllarda depresyona yol açıyor!

İnsanlar 40 yaşından sonra kronik ağrılar yaşamaya başlıyor! Ağrılar, ilerleyen yıllarda depresyona yol açıyor!

Her insanın dönemsel olarak yaşadığı bir sağlık sorunu olan ağrılar, bazı insanlarda kronik bir hal alabiliyor. İngiltere'de yapılan araştırmalara göre insanlar 40 yaşından sonra kronikleşmiş ağrılardan şikayet etmeye başlıyor. Bu ağrılar yaşamın ilerleyen dönemlerinde depresyonu beraberinde getiriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Bazen stresten bazen ise bir sağlık sorununu işaret ettiği için yaşanan ağrılar uzun dönemli olabiliyor. İlaca veya tedaviye rağmen üç aydan uzun süren bu tarz ağrılara, kronikleşmiş ağrı ismi veriliyor. 

Kalp hastalığı olanlar dikkat! Ölüme yol açan hastalığa sebep olduğu... Haberi Görüntüle

40'LI YAŞLARDAN SONRA KRONİK AĞRI BAŞLIYOR

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, insanların beşte ikisinden fazlası, 40'lı yaşlarının ortalarına geldiklerinde bir tür kronik ağrıdan muzdarip. Bilim adamları ayrıca, 40'lı yaşlarında sürekli ağrı çeken insanların mutsuz olma, depresyon geliştirme ve yaşlandıkça işsiz kalma olasılıklarının daha yüksek olduğunu belirledi.

Mart 1958'de doğan ve 62 yaşına kadar takip edilen kişilerin incelediği araştırma, 44 yaşındaki kronik ağrının 51 yaşındaki çok şiddetli ağrıyla bağlantılı olduğunu ve hastaların yaşlandıkça Covid gibi virüslere karşı daha savunmasız hale geleceğini gösteriyor.

Bebeğinizi yatırma şekline dikkat edin! Ani bebek ölümüne sebep olabiliyor Haberi Görüntüle

KRONİK AĞRI DEPRESYONA SEBEP OLUYOR

Araştırmacılar, kronik ağrının yaşamın ilerleyen dönemlerinde depresyon dahil olmak üzere kötü zihinsel sağlık sonuçlarıyla ilişkili olduğunu ve daha kötü genel sağlık durumunda yol açtığını ortaya koydu.

Sağlık Vakfı tarafından finanse edilen çalışma, insanların yüzde 41'inin 40'lı yaşların ortalarına geldiklerinde kronik ağrı çektiğini bildirdi. Sonuçlar ayrıca 44 yaşında kronik ağrı çekenlerin 50 yaşına kadar mutsuz olma ve 55 yaşında depresyona girme olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösterdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading