Yandex Metrica

İnsan 150 yıl yaşayabilir mi? Bilim dünyası bir türlü uzlaşamadı!

İnsan 150 yıl yaşayabilir mi?  Bilim dünyası bir türlü uzlaşamadı!

Çevrenizde en fazla kaç yaşına gelmiş yetişkin var? Bu soru yıllar önce sorulsa cevaplar muhtemelen 70 veya 80 aralığında olurdu ancak hayat koşullarının iyileşmesi ve tıbbi gelişmeler yaşam süresini daha da uzattı. 18. yüzyılda bir insanın en fazla 100 yaşına kadar yaşayabileceği tezinin aksine günümüzde 115 yaşın üst sınır olup olmayacağı tartışılıyor. Peki bu konuda net bir şey söylemek mümkün mü?

Sağlık

23.04.2024, 16:48

18'inci yüzyılda Fransız doğa bilimci Georges-Louis Leclerc'in, bir insanın en fazla 100 yıl yaşayabileceği teorisini ortaya atmasının ardından bu konuyla ilgili çok fazla araştırma yapıldı. 

Geçtiğimiz günlerde Fransız rahibe Lucile Randon'un 118 yaşında hayata gözlerini yummasından sonra 115 yaşındaki İspanyol Maria Branyas Morera dünyanın en yaşlı olarak Guinness rekorlar Kitabı'na girmesiyle konu yeniden gündeme geldi. İnsan yaşının üst sınırı en fazla ne kadar olabilir? 

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

2021'DE 593 BİN KİŞİ YÜZ YAŞINI GEÇTİ

Yaşam koşullarının iyileşmesi ve tıbbi gelişmeler insan ömrünün uzamasının önünü açtı. 110 yaş ve üzerini gören insan sayısı da her geçen yıl artıyor. Öyle ki Birleşmiş Milletler'e göre, 100 yaş ve üzerindekilerin sayısı on yıl önce 353 bindi. Bu sayı 2021 yılında 593 bin kişiye yükseldi.

Fransız nüfus bilimci Jean-Marie Robine araştırmalar sonucu insan ömrünün doğal bir sınırı olduğu ve uzun yaşam süresinin yaklaşık 115 yılla sınırlı olduğu sonucuna varıldığını belirtiyor. 2018 yılında yapılan bir araştırma ise ölüm oranının yaşla birlikte artarken 85 yaşından sonra yavaşladığını ortaya koyuyor. Buna göre, 110 yaşında 12 kişi varsa, altısının 111, üçünün de 112 yaşına kadar hayatta kalması ve bunun böyle devam etmesi gerekiyor. 

Fransız Demografik Araştırmalar Enstitüsü'nden France Mesle'ye göre çok ileri yaşlara ulaşan insan sayısı artıyor olsa bile bu sayı hala çok az ve bu nedenle hala önemli bir istatistiksel tahmin yapılamıyor. 

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

TIBBİ GELİŞMELER SAYESİNDE 150 YIL YAŞAMAK MÜMKÜN OLABİLİR Mİ? 

Öte yandan uzman doktor Eric Boulanger, ilerleyen yıllarda yapılacak tıbbi buluşlar sayesinde bazı insanların 140 hatta 150 yıl yaşamasının mümkün olacağı düşüncesinde. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

REKOR 122 YAŞINDA ÖLEN JEANNE CALMENT'E AİT

Bugüne kadar kırılan en uzun ömür rekoru, 1995 yılında 120'inci doğum gününü kutlayan Fransız Jeanne Calment'e ait.122 yaşında yaşamını yitiren Calment şimdiye kadar bilinen en yaşlı insan unvanını elinde tutuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading