Yandex Metrica
SON DAKİKA
İnek sütüne en iyi alternatif! Bezelye sütü, inek sütüne eş değer oranda protein içeriyor!

İnek sütüne en iyi alternatif! Bezelye sütü, inek sütüne eş değer oranda protein içeriyor!

Sağlık için sayısız faydası olan inek sütü bazı alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Bu yüzden son yıllarda bitki bazlı sütler oldukça popüler olmaya başladı. Özellikle veganlar tarafından sık tüketilen badem, soya ve yulaf sütünün yanında eklenen bezelye sütü de artık alternatifler arasında. Peki bezelye sütünü herkes tüketebilir mi?

Sağlık

23.01.2024, 19:53

Bezelye sütü besleyici mi? Bezelye sütünü herkes içebilir mi? Bezelye sütünün yan etkisi var mı? İşte cevaplar...

Piyasada hem hayvansal hem de bitkisel çok fazla süt seçeneği var. Hatta inek, keçi ve koyun sütüne alternatif olan badem, soya ve yulaf sütleri son yıllarda büyük ilgi görüyor. 

Yeni yapılan bir araştırma ise inek sütüne en yakın alternatifin bezelye sütü olduğunu ortaya koyuyor. 

Kıl dönmesi yüzünden canından oluyordu! Uzmanlar uyarıyor: Batıkları evde çıkarmaya... Haberi Görüntüle

İNEK SÜTÜNE EN İYİ ALTERNATİF: BEZELYE SÜTÜ

85 bitki bazlı süt örneğindeki magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum miktarını, inek sütünde bulunan mikro besin miktarlarıyla karşılaştırmak için ölçen araştırmacılar, bezelye sütünü , inek sütüne en besleyici alternatifler olduğunu belirledi. Bezelye sütü, diğer bitki bazlı sütlerin aksine, inek sütü ile benzer miktarda protein, kalsiyum ve D vitamini içeriyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İNEK SÜTÜNDEN FAZLA FOSFOR İÇERİYOR

Rapora göre, bezelye sütünde, inek sütünden %50 daha fazla fosfor, çinko ve selenyum  bulunurken soya sütü tüm bitki bazlı sütler arasında en yüksek magnezyum seviyesine sahip olanı. Buna karşılık badem sütü, inek sütüne kıyasla çok az fosfor içeriyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ŞEKERSİZ BEZELYE SÜTÜ TÜKETİN

Şekersiz bezelye sütü, porsiyon başına inek sütünde bulunan miktara eşdeğer 8 gram protein sağlıyor. Buna karşılık, badem sütü sadece yaklaşık 1 gram protein sunarken, hindistan cevizi sütü neredeyse hiç protein içermiyor.

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

BEZELYE SÜTÜNÜ HERKES TÜKETEBİLİR Mİ?

Fındık, soya alerjisi olan veya diğer bitki bazlı sütleri tüketemeyen herkes için iyi bir alternatif olan bezelye sütü, ne yazık ki çok pahalı. Bu yüzden herkes tarafından erişilemiyor.

Asırlık doktor uzun yaşamın sırrını açıkladı: Mutlu ve sağlıklı insanlar... Haberi Görüntüle

KABIZLIĞA YOL AÇABİLİR

Öte yandan bu sütü tüketirken dikkatli olmakta fayda var. Zira aşırı bezelye sütü tüketimi, baklagillere alerjisi olan veya kabızlığa yatkın biri için uygun olmayabilir. Ayrıca içerisindeki çok fazla kalsiyum, şişkinliğe ve böbrek taşlarına yol açabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading