Yandex Metrica
SON DAKİKA
İdrar rengi sağlığınızla ilgili işaret veriyor! Turuncu veya koyu renkteki idrar, karaciğerde bir sorun olduğunu gösteriyor!

İdrar rengi sağlığınızla ilgili işaret veriyor! Turuncu veya koyu renkteki idrar, karaciğerde bir sorun olduğunu gösteriyor!

Karaciğerde bulunan rahatsızlıklar idrar rengi ile belirlenebilir. İdrar rengi tutuncu ise kandaki yağ ve şeker seviyelerini kontrol etme görevine sahip olan karaciğerde bir arıza var demektir. Peki karaciğerler neden hastalanır?

Sağlık

13.03.2024, 19:16

Karaciğer rahatsızlığı belirtileri nelerdir? Karaciğer hastalıkları neden olur? İdrar rengi karaciğerde bir sorun olduğunu gösterir mi? İşte cevaplar...

Sindirilmiş gıdaları işler, kandaki yağ ve şeker seviyelerini kontrol eder, enfeksiyonlarla savaşır ve vücuttaki toksinleri yok eder. Bunlar karaciğerin vücut için faydalarından sadece birkaç tanesi. 

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

KARACİĞER NEDEN HASTALANIR? 

Tabi her organda olduğu gibi karaciğerlerde de zaman zaman hastalıklar görülebiliyor. Enfeksiyon, bağışıklık sistemiyle ilgili bir sorun, genetik, kanser, kronikleşmiş alkol kullanımı, karaciğerde yağ birikmesi ve bazı ilaçlar bunda önemli rol oynuyor. 

Cilt ve gözlerin sarımsı renkte görünmesi, karın ağrısı ve şişme, bacaklarda ve ayak bileklerinde şişme, ciltte kaşınma, kronik yorgunluk, mide bulantısı ya da kusma, iştah kaybı ve kolay morarma eğilimi gibi belirtiler karaciğerde var olan rahatsızlıkların belirtilerinden bazıları. 

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

İDRAR RENGİ BİR SORUN OLDUĞUNU GÖSTEREBİLİYOR

Bunların dışında idrarınızın rengi de karaciğer sağlığı hakkında önemli ipuçları veriyor aslında. İdrarın rengi bir şeylerin yanlış olduğu anlamına gelebiliyor. 

Tüketilen birçok yiyecek ve içeceğin rengine göre değişen idrar rengi, bazen beslenmelerden bağımsız olarak da farklıklar gösteriyor. Örneğin idrarın turuncu veya koyu renkte olması karaciğerde bir sorun olduğunun en açık göstergesi. Kişide karaciğer sirozu veya hepatit hastalığı varsa idrarı açık renklidir.

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü nasıl yapılır? Ceviz sütünün... Haberi Görüntüle

KIRMIZI İDRAR OLAĞAN DIŞI KABUL EDİLİYOR

Öte yandan idrarın kırmızı olması, kana bağlı olabilir ve bu durum olağan dışı kabul edilir. Antibiyotik kullanımı, tüketilen gıdalardan bazıları da idrara kırmızı rengi verebilse de idrar yolu enfeksiyonları, iyi veya kötü huylu tümörler de kırmızı renk idrara sebep olur. Üriner enfeksiyon problemi yaşayan kişilerde ise idrarın rengi yeşil olabilir. İdrar yollarındaki kanamalar, hemolitik anemi, hepatit, siroz, melanom, idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek hastalıkları da koyu kahverengi idrar sebebi olabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading