Yandex Metrica
SON DAKİKA
İbn-i Sina reçeteyi yüzyıllar önce vermiş! Limon kabuklarını çöpe atıyorsanız hayatınızın hatasını yapıyorsunuz! Öyle bir hastalıktan kurtarıyor ki...

İbn-i Sina reçeteyi yüzyıllar önce vermiş! Limon kabuklarını çöpe atıyorsanız hayatınızın hatasını yapıyorsunuz! Öyle bir hastalıktan kurtarıyor ki...

Hekimlerin piri olarak adlandırılan İbn-i Sina'dan yüzyıllar önce rahat bir uyku ve solunum için limon kabuğunun baş ucuna konulmasını tacvisye etmiş. Limon kabuğunun diğer faydalarını da açıklayan İbn-i Sina'dan çok önemli tavsiyeler...

Sağlık

23.01.2024, 20:36

Şifalı kaynaklarıyla hastalıklara derman olan, hekimlerin piri olarak adlandırılan İbn-i Sina yüzyıllar öncesinden kabuklu besinlerin faydaları hakkında yazı kaleme aldı. 

Eğitim durumu yaşam süresini etkiliyor! İyi eğitim almak ömrü uzatıyor... Haberi Görüntüle

LİMON KABUKLARINI ÇÖPE ATMAYIN

İbn-i Sina, etlerinden çok kabuklarında fayda olan besinler arasında en popülerin ise limon kabukları olduğunu söyledi. Şifa ustası, C vitamini deposu olan limon kabuklarını çöpe atanları o yıllardan uyardı.

Uykusuzluk yaşadığınızda bunu düşünün! Psikolog Gellis'in tekniği sizi mışıl mışıl... Haberi Görüntüle

YATILAN YERE KOYUN

İbn-i Sina özellikle limon kabuklarının yatılan yere koyulmasını tavsiye etti. Limon kabuklarının faydaları hakkında ise detaylı açıklama yaptı.

Oruç tutacaklar dikkat! Oruç tutarken nelere dikkat etmeliyiz? Ramazan ayında... Haberi Görüntüle

SOLUNUM YOLUYLA C VİTAMİNİ ALABİLİRSİNİZ

Kabukların içeriğindeki asidik oranı etinden daha faza olan limon kabukları, etrafa esans kokusu yayarlar. Ayrıca kabuklardaki yağ oranı da diğerlerine göre daha fazladır. Bu yüzden uyuduğunuz yere limon kabuklarının koyulmasını tavsiye eden İbn-i Sina solunum yoluyla akciğerlerin C vitamini almasını sağladığını söyler.

Ölümcül hastalık 1 ay önceden işaret veriyor! Kadınlarda ve erkeklerde... Haberi Görüntüle

EVDEKİ TOZLU HAVA DENGESİNİ KORUR

Öte yandan limon kabukları solunum yollarını temizler. Evdeki tozlu hava dengesini korur. Sinirleri uyararak beynin fonksiyonel olarak çalışmasını sağlar. Beyin uyarıcıları açıldıkça rahat bir uykunun çekilmesine vesile olur.

Limon kabukları kurutulup yapılan çay grip ve enfeksiyona birebir faydalıdır. Ayrıca gün içinde düzenli içildiğinde kandaki şeker ve kolesterol oranını dengeler. Bu sayede kalp ve damar sorunlarının yaşanma riski azalır.

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

BAĞIRSAKLARI TEMİZLER

Limon kabukları yıkanıp tüketildiğinde bağırsakların çalışma hızın artar. Hem lif hem de asit kaynağı olan limon kabuğu bağırsakları tertemiz yapar. Bu sayede kilo verilirken vücudun vitamin ve mineral kaybı engellenir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading