Yandex Metrica
SON DAKİKA
Huzursuz bacak sendromu nedir? Yaşam kalitesini düşüren hastalık tedavi edilebilir mi?

Huzursuz bacak sendromu nedir? Yaşam kalitesini düşüren hastalık tedavi edilebilir mi?

Adı üstünde bacaklarda huzursuzluk ve rahatsızlık hissiyle ortaya çıkıyor. Dinlenme durumunda bile ortadan kaybolmuyor. Kişinin yaşam kalitesini düşüren huzursuz bacak sendromunda hastaların birçoğu, sürekli hareket etme ihtiyacı duyuyor. Tedavisinde demir hapları kullanılabildiği gibi soğuk kompres uygulamak veya egzersiz yapmak gibi seçenekler de mevcut.

Sağlık

16.03.2024, 17:23

Huzursuz bacak sendromu nedir? Huzursuz bacak sendromu belirtileri nelerdir? Huzursuz bacak sendromu nasıl tedavi edilir? Huzursuz bacak sendromu kimlerde görülür? İşte cevaplar...

Yaygın olarak görülen sinir sistemi hastalıklarından olan huzursuz bacak sendromu, kişinin yaşam kalitesini oldukça düşürücü etkiye sahip. 

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

RAHATSIZLIK HİSSİ DİNLENME HALİNDE ARTIYOR

Herhangi bir yaşta ortaya çıkabilen bu rahatsızlıkta hasta özellikle dinlenme durumunda bacak, ayak ve bazen de kol bölgesinde rahatsızlık hisseder. Bireyin hareketsiz kalması durumunda hastalıktan etkilenen bölgelerdeki huzursuzluk hissinde artış yaşanır.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

UYKUSUZLUK PROBLEMLERİ ARTIYOR

Rahatsızlık hissi özellikle gece saatlerinde fazlalaşır. Bu yüzden hastalığı yaşayan kişide uyku problemleri de gözlenebilir. Huzursuz bacak sendromunda ayrıca bacaklarda istemsiz seğirmeler de yaşanır. 

Gıda boyaları zararlı mı? Hangi renkte olanlar daha tehlikeli? Haberi Görüntüle

NÖROLOJİK VE FİZİKSEL MUAYENE İLE TEŞHİS KONULUR

Huzursuz bacak sendromu teşhisi sırasında fiziksel ve nörolojik muayeneler yapılır. Teşhis aşamasında uyku hastalıkları alanında uzman hekimler de hastaları muayene eder. Teşhis konulan hastalarda tedavi süreci titizlikle başlar.

İnsan beyni nesilde nesile büyüyor! Bilim insanlarına göre bu demans... Haberi Görüntüle

ÇÖZÜM: DEMİR İLACI, SOĞUK KOMPRES VEYA EGZERSİZ

Huzursuz bacak sendromu hastalığının tedavisinde, demir eksikliği, anemi gibi sorunlar varsa önce bunlar ortadan kaldırılır. Bunun haricindeki durumlarda masaj, sıcak ve soğuk kompres uygulamaları, egzersiz ve ilaç tedavileri düşünülür. 

Hastalık üzerinde beslenmenin de büyük önemi var. Özellikle hastalığı tetiklediği için kafein alımı sınırlandırılmalı. Stres, sigara kullanımı, uzun süre hareketsiz kalma gibi durumlar da huzuruz bacak sendromunu olumsuz yönde etkiler. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading