Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hurma pekmezi nedir? Hurma pekmezinin faydaları nelerdir? Hurma pekmezi nasıl yapılır?

Hurma pekmezi nedir? Hurma pekmezinin faydaları nelerdir? Hurma pekmezi nasıl yapılır?

Üzüm ve keçiboynuzu pekmezlerinin yanı sıra hurma pekmezi de sağlık için son derece besleyici. Adeta demir kaynağı olan hurma pekmezi, akciğerleri de rahatlatıcı etkiye sahip. Hurma pekmezinin faydaları ve bebeklere verilip verilmeyeceğine dair soruların cevabı haberde.

Sağlık

21.03.2024, 03:19

Demir eksikliğine karşı tüketilen hurma, dini açıdan da çok kutsal bir yiyecek. Hurmanın pekmezi de kendisi kadar faydalı. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında. 

Kansere karşı koruyucu ve kan şekerini dengeleyici özelliğe sahip olan hurma pekmezi, kabızlık, basur ve sindirim problemleri gibi durumlara da adeta şifa kaynağı. 

Coronavirüs aşısı olanlar dikkat! Aşı yaptıran milyonlarca kişinin kalp sağlığını... Haberi Görüntüle

AÇLIK HİSSİNİ GİDERİYOR

Her sabah uyandıktan sonra içilen hurma pekmezi, açlık hissinin giderilmesinde de etkili. Spor yapanlar için de mükemmel bir enerji kaynağı.

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

CİĞERLERİ RAHATLATICI ETKİYE SAHİP

Hurma pekmezi yapılan araştırmalara göre boğaz yolunu iyileştirici, balgamı attırıcı ve ciğerleri rahatlatıcı özellikte. Nefes alımını kolaylaştırıyor ve rahat konuşmayı sağlıyor. Pekmezin faydalarından biri de öksürüğü iyileştirmesi. Her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı hurma pekmezi içmek, öksürüğe yol açan nedenlerden kurtulmaya yardımcı olabilir. 

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

DEMİR EKSİKLİĞİNE ÇARE OLABİLİR

Demir eksikliği gibi bazı olumsuz durumlar karşısında oluşan kansızlık problemini de gideren bu şifa dolu pekmez, kan değerlerini ideal seviyeye getirerek titreme, üşüme ve uyku isteği gibi durumları ortadan kaldırıyor. 

Uzmanlar çocuklarda görülen dikkat dağınıklığı, unutkanlık gibi durumlar için de hurma pekmezinin tüketilmesini öneriyor. 

Onlara uzun süre bakmak gözleri mahvediyor! Kaşıntı ve kuruluğa yol... Haberi Görüntüle

6 AYDAN BÜYÜK BEBEKLERE VERİLEBİLİR

Hurma pekmezi 6 aydan büyük olan bebeklere de verilebilir ancak yine de doktora danışmakta fayda var. İçerisindeki bazı vitaminler sayesinde bebeklerdeki boğaz ağrısı ve öksürük gibi sorunları da engelleyen hurma pekmezi, fosfor ve kalsiyum içerdiğinden dolayı bebeklerin kemik hastalıklarına karşı dirençli olmasını sağlar.

Birçok faydası olsa da hurma pekmezinin tüketiminde dikkatli olmak gerekiyor. Zira ek besinlerle tüketildiğinde hurma kilo alımına yol açabilir. 

Hurma pekmezini tahinle karıştırıp tüketebilirsiniz. Salata, pişmiş ürünler ve tatlılarda da rafine şeker yerine sağlıklı bir alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading