Yandex Metrica

Hurma diyeti nedir, nasıl yapılır? Hurma faydaları nelerdir? Hurma kalorisi kaçtır?

Hurma diyeti nedir, nasıl yapılır? Hurma faydaları nelerdir? Hurma kalorisi kaçtır?

Sıcak bölgelerde yetişen ve birçok faydası olan hurma Afrika ve Arap Yarımadası'nda yetişir. Hurmanın içeriğinde bol miktarda lif, A, C, B1, ve B2 vitaminler bulunur. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan hurma, bir sürü diyet için de tercih edilen bir besindir. İnternette 'Hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma faydaları nelerdir? Hurma kalorisi kaçtır?' soruları aranıyor. Peki hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma faydaları nelerdir? Hurma kalorisi kaçtır?

Sağlık

27.01.2024, 03:09

Hurma, vücuda içerdiği yüksek değerdeki vitamin ve mineraller bakımından iyi gelmektedir. Yaşlanmayı geciktirmeden, anne sütünü arttırmaya, zayıflatmaya kadar bir sürü özelliği bulunan hurma, internette en çok arananlar arasında bulunuyor. Peki hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma faydaları nelerdir? Hurma kalorisi kaçtır?

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

HURMA DİYETİ NEDİR?

Hurma diyeti sağlıklı şekilde kilo vermeye ve göbek yağlarını eritmeye yarar. Metabolizmanın hızlanmasına yarayan hurma diyetiyle kişiden kişiye değişerek bir haftada 5 ila 7 kilo verilmesini sağlıyor. En çok tercih edilen diyetlerinden bir tanesi olan hurma diyetinde yoğurt ve su dışında yemek yok. Bu diyetin en önemli özelliği ise göbek yağlarını eritmesidir.

Kabızlık ve hazımsızlık sorunu olanlar için de hurma yoğurt diyeti önerilen bir diyettir.Hurma içindeki lif oranı yüksek, glisemik indeksi düşük, kişiyi uzun süre tok tutan ve böylece zayıflamakta önemli rol oynayan mucizevi bir besindir. Yüksek fibrin içeriği sayesinde kabızlığı ve hazımsızlığı önleyen hurma kalori açısından da dengeli bir besindir. Kuru bir orta boy hurmanın kalorisi 42'den fazla değildir. O yüzden bu diyette günlük 900 kalori alınmış oluyor. Hurma diyetinde gerekli olan malzemeler:

En fazla 21 hurma
Yoğurt
Yeşil çay
Su

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

HURMA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Hurma diyeti hem zayıflatan hem de göbekteki yağları eriten bir diyettir. Her öğünde 7 hurma ve bir kase light yoğurt olmak üzere toplam 21 hurma ve 3 kase light yoğurt tüketilmesi gerekir.
Hurma diyetinin etkisini artırmak ve kalorisini azaltmak için hurmaları bir gece önceden suya yatırmak gerekir. Hurma diyetini yapmaya başlamadan önce bir sonraki gün yiyeceğiniz 21 adet hurmayı ortadan ikiye bölüp suya koyun. Suda bekletilen hurma laksatif yani bağırsak yumuşatıcı, ishal yapıcı özelliği çoğalıyor. Böylelikle tok tutma durumu da abirkaç katına çıkıyor. Hurma diyetini uygularken günde en az 40 dakika yürümeniz de gerekiyor.

Hurma diyetinde ara öğün bulunmuyor. Sadece sınırsız su ve çeşil çay içmekte özgürsünüz. Hurma diyeti öğünleri şöyledir:

Sabah kahvaltısı: 1 kase light yağsız yoğurt ve 7 adet hurma

Öğlen yemeği: 1 kase light yağsız yoğurt ve 7 adet hurma

Akşam yemeği: 1 kase light yağsız yoğurt vea 7 adet hurma

Bu diyeti yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

HURMA FAYDALARI NELERDİR?

Doğal ve zengin besin kaynağı olan hurmanın, sağlığa olan büyük katkılarını şöyledir:

1) Hurmanın 100 gramında üç buçuk gram lif bulunmaktadır. Böylelikle midenizde hacim kaplayarak tokluk hissi oluşmasını sağlar. Aynı zamanda kabızlığın önlenmesine ve bağırsakların yumuşamasına yardımcı oluyor. Kan şekeri kontrolünü de yapıyor.

2) Hurma tatlı tadı ve besin içeriği sesbebiyle beyaz şekerin yerini alır. Belki de tatlı yapmak istediğiniz zaman tarifteki gerçek şeker yerine, hurma da kullanabilirsiniz.

3) Gün boyunca kendini yorgun hisseden kişiler, hurma sayesinde ihtiyaç duydukları enerjinin bir kısmını hurmadan alabilir. Yüksek enerji içeriği ile özellikle kilo almak isteyen kişiler hurma tüketebilir. Özellikle büyüme çağında olan çocuklar için oldukça yararlı bir besindir.

4) Hurma tüketimi, çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında olan Alzheimer hastalığına da iyi gelmektedir. Hurma kalbe de yararlı etkisi bulunan mucizevi bir besin kaynağıdır.

5) Hurma tüketiminin kolesterol ve kan basıncı seviyeleri gibi kalp hastalıkları için risk faktörlerini de kontrol etmeyi sağlayacağı olduğunu gösteren birçok araştırma bulunmaktadır.

6) Kalp dostu besinlerin başında bulunan hurma, potasyum ve magnezyum kaynağıdır. Bu sebeple kan basıncını kontrol altında tutar ve kalp ritmini düzene sokar. Hurma ayrıca, içindeki lif sebebiyle atardamarlarda plak oluşumunu engeller.

7) Hurma, sağlığınız için yararlı olan magnezyum, potasyum, demir ve çeşitli antioksidanlar konusunda da oldukça zengindir.

8) Hurma, bağırsak hareketlerini düzenler. Yeteri kadar lifli yiyecekler tüketmek vücut sağlığı için oldukça gereklidir. Hurma bir porsiyonda içerdiği ortalama yedi gram lifle kabızlığı önleyerek sindirim sağlığına yararlı etki gösterir.

9) Besleyici bir içeriğe sahip olan hurma, sahip olduğu kalorinin büyük bir kısmı karbonhidrattan, az bir kısmı ise proteinden kaynaklıdır.

10) Halk arasında 'Hamileyken hurma yemek, bebeğinizin güzel olmasını sağlar.' diye bir deyiş vardır. Kulaktan kulağa dolaşan bu efsane bilginin gerçekliği  bilinmez ama hurmanın, hamile kadınlar için doğal doğumu teşvik edebileceği ve doğumu kolaylaştırabileceği bilim olarak kanıtlanmıştır.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

HURMA KALORİSİ KAÇTIR?

100 gram hurmanın kalorisi 281,5 kcal değere denk gelir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading