Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Hormon testi nedir, nasıl yapılır? Hormon testi aç karnına mı tok karnına mı yapılır?

Hormon testi nedir, nasıl yapılır? Hormon testi aç karnına mı tok karnına mı yapılır?

Hormon testi; kandaki belirli parametre değerlerinin ölçüldüğü, çeşitli hastalıkların tanısının konmasında son derece önemli olan bir işlemdir. Peki, hormon testi nedir, nasıl yapılır? Hormon testi aç karnına mı tok karnına mı yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Sağlık

07.03.2024, 04:11

Hormon testi de hastalık tanısının daha kolay konulmasını sağlayan yöntemler arasında gelen bir uygulamadır. Peki, hormon testi nedir, nasıl yapılır? Hormon testi aç karnına mı tok karnına mı yapılır? İşte detaylar...

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

HORMON TESTİ NEDİR?

Hormonların kanda fazla veya az olması çeşitli vücut sistemlerinin işlerini düzgün yapamamalarına yol açacağından vücutta bir takım hastalıklar ortaya çıkar. Bu hastalıkların tedavisinde öncelikle tanı ve teşhis önemli olur. Bu gibi durumlarda kandaki hormon değerlerinin ölçülme işlemi yapılır. Hastadan alınan kandaki çeşitli değerlerin detaylı bir şekilde incelenme işlemine hormon testi adı verilir. 

Coronavirüs aşısı olanlar dikkat! Aşı yaptıran milyonlarca kişinin kalp sağlığını... Haberi Görüntüle

HORMON TESTİ NASIL YAPILIR?

Hormon testlerinin pek çok çeşidi vardır. Farklı hormon testleri vücuttaki farklı organların veya dokuların işlevlerini incelemeye yönelik olarak yapılırlar. Her hormon testinin uygulanma yöntemi de farklıdır. Ancak hormon testleri, genel olarak kandaki hormon değerlerini ölçme sistemi üzerine kurulu olduğu için hastadan alınan kan tüplerinin incelenmesi yoluyla gerçekleştirilirler.

Bazı hormon testleri vücuttaki doku ve organlara bağlı olarak farklı vücut sıvılarının incelenmesi yöntemiyle yapılır. Mesela böbrek üstü bezine bağlı çalışan hormonların testlerinde idrar seviyesi ölçülür. Tiroid hormon testinin yapılması ise dirseğin iç kısmından kan alınması yöntemiyle olur. Farklı hormon testlerinde bakılan bölgeler ve sıvılar da farklı olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading