Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Hintli kadınların güzellik sırrı! O baharat sayesinde göz altı morluklarınızdan eser kalmayacak

Hintli kadınların güzellik sırrı! O baharat sayesinde göz altı morluklarınızdan eser kalmayacak

Cilt sorunları zaman zaman herkesin yaşadığı rahatsızlıklardan. Egzama, akne, sedef gibi cilt problemlerine karşı piyasada ilaçlar olsa da bazı doğal tedavi seçenekleri de mevcut. Araştırmalara göre zerdeçal bu noktada hayli etkili. Hatta Hindistanlı kadınlar göz altı morluklarına karşı zerdeçalın gücünden yararlanıyor.

Sağlık

19.02.2024, 09:03

Hastalıklara şifa olan bir bir baharat zerdeçal. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve gribal enfeksiyonlara karşı iyileştirici etkisi ile bilinen zerdeçal cilt sağlığı için de oldukça faydalı. 

Çeşitli çalışmalar, zerdeçalın içinde bulunan kurkuminin çeşitli cilt bozuklukları için sağlık yararları sağlayabileceğini gösteriyor. İşte zerdeçalı mutlaka denemeniz gereken cilt problemleri. 

Ölümcül kanser hastalıkları gençlerde daha fazla görülüyor! Peki neden? Araştırmalara... Haberi Görüntüle

AKNE

Akne, kıl foliküllerinin doğal yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanmasıyla ortaya çıkan bir cilt durumu. En çok gençler ve genç erişkinlerde görülse de her yaşta ortaya çıkabiliyor. Farelerde yapılan çalışmalar, kurkumin ve laurik asit içeren bir jel ile tedaviden sonra gelişmiş antibakteriyel aktivite göstermiş durumda. Zerdeçal da içindeki kurkumin sayesinde aknelere karşı kullanılabilir. 

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

EGZAMA

Egzama erken çocukluk döneminde başlar ve genellikle ergenlik döneminde kaybolur. Bazıları yetişkinlikte de olabilir. Kafa derisi, yüz, eller ve ayaklarda görülebilen cilt kuruluğu, kaşıntı ve kırmızı döküntüler en yaygın belirtileridir. Asya ülkelerinde egzama tedavisinde kurkumin kullanımı yaygın bir uygulamadır. Kurkumin, T hücrelerinin aktivitesinin kısıtlanmasına yol açar. Bitki özlü krem ​​kullanan bir çalışma, kurkumin içeriğinin egzama semptomlarının çoğunu hafiflettiğini gösteriyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Faydalı diye tüketiyoruz ancak fazlası felç bırakıyor! Kalp bile kötü... Haberi Görüntüle

GÖZ ALTI MORLUKLARI

Akne gibi cilt rahatsızlıklarına yardımcı olmasının yanı sıra, Hindistan'daki kadınlar zerdeçalı özellikle göz altlarında cilt aydınlatma maddesi olarak kullanıyor. Kurkumin jeli ayrıca güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan cilt koşullarına bağlı pigmentasyonun görünümünü iyileştiriyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

UYUZ

Uyuz, derinin üst tabakasının altına yerleşen küçük akarların neden olduğu bir enfeksiyon. Semptomlar arasında döküntü ve şiddetli kaşıntı bulunuyor. Uyuz tedavisinde en sık kullanılan iki ilaç ise permetrin kremi ve oral ivermektin. Ancak bazı esansiyel yağlar da kullanılabiliyor. Özellikle çay ağacı yağı, karanfil ve zerdeçal, akarların hayatta kalma oranını azaltıyor. 

Kalp hastalığı olanlar dikkat! Ölüme yol açan hastalığa sebep olduğu... Haberi Görüntüle

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

SEDEF HASTALIĞI

Sedef hastalığı, kaşıntılı olabilen pullu cilt lekeleri oluşturan otoimmün bir cilt bozukluğudur. Bir hayvan çalışmasında, %1 kurkumin içeren bir jelin, sedef benzeri bir iltihaplanmayı iyileştirdiği görülmüş. Diğer çalışmalar ise sedef hastalığının önlenmesi de dahil olmak üzere kurkuminin faydalarına işaret ediyor. Yapılan bir fare çalışmasında, kurkuminin sedef hastalığının başlamasında rol oynayan T-hücrelerindeki potasyum kanallarının aktivasyonunu yavaşlattığı kanıtlanmış durumda. 

Peki cilde etki etmesi için zerdeçal nasıl kullanılır? 
Bu faydalı baharat kremlere, jellere, cilt maskelerine ve şampuanlara eklenebilen esansiyel yağın yanı sıra hindistancevizi yağı gibi diğer doğal bileşenler de dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde mevcut. Bir macun haline getirilip yaralara sürülebilir. 

Zerdeçalın içinde bulunan kurkumin bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu yüzden kullanmadan önce mutlaka doktora danışmakta fayda var. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading