Yandex Metrica

Hint cevizi (muskat) nedir, faydaları nelerdir? Sinirleri yatıştırıp stres ve baş ağrısını tedavi ediyor!

Hint cevizi (muskat) nedir, faydaları nelerdir? Sinirleri yatıştırıp stres ve baş ağrısını tedavi ediyor!

Hint cevizi diğer adıyla muskat özellikle sos yapımında kullanılan lezzeti ve görüntüsüyle dikkat çekici bir yiyecektir. Sağlığa birçok faydası bulunan hint cevizi internette 'Hint cevizi (muskat) nedir, faydaları nelerdir?' diye aranmaya başladı. Peki Hint cevizi (muskat) nedir, faydaları nelerdir? Sinirleri yatıştırıp stres ve baş ağrısını tedavi ediyor!

Sağlık

16.03.2024, 16:23

Hint cevizi başka adıyla muskat hem lezzeytli hemg üzezl bir görüntüye sahip hem de sağlığa çok yararlı olan bir besindir. Bu arada gündemden düşmeyen muskat internette 'Hint cevizi (muskat) nedir, faydaları nelerdir?' diye araştırılıyor. Peki Hint cevizi (muskat) nedir, faydaları nelerdir? Sinirleri yatıştırıp stres ve baş ağrısını tedavi ediyor!

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

HİNT CEVİZİ YA DA MUSKAT NEDİR?

Muskat, halk arasında küçük Hindistan cevizi olarak biliniyor. Muskat için tropik bir ağaç ve onunla aynı adı taşıyan meyvesi diyebiliriz. Asya ve Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetiştiği bilinen, fakat çok uzun zaman önce ana vatanından kopup adını tüm dünyaya duyuran bu bitkiye "muskat" denmesinin sebebi Umman’ın başkenti Muskat'a (Maskat'a) dayandığı varsayılıyor.

Genel olarak rendelenerek ya da doğrudan toz halinde alınarak kullanılan hint cevizinin öğütülmemiş haliyse bir zeytinden biraz daha büyük boyutlarda oluyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MUSKAT FAYDALARI NELERDİR?

Muskat, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasını destekliyor.

Birçok mide rahatsızlığının geçmesine yardımcı oluyor.

Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlıyor.

Muskat, aynı zamanda iştahsızlık problemi yaşayanların da imdadına yetişiyor.

Antiseptik özellikler bulunuyor.

Ağız ve diş sağlığına yardımcı bir kaynak.

Doğal bir sakinleştirici etkisine sahip.

Uykusuzluğu geçiriyor.

Cilt sağlığını olumlu şekilde etkiliyor.

Cinsel isteği artırıcı etkileri bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading