banner2

Herkes sağlıklı diye tüketiyordu! Hepimizin evinde bulunan o besinlerin büyük zararları ortaya çıktı

Hayatımıza giren birçok besin 'sağlıklı' olarak etiketlenmesine rağmen, sağlığa bir çok zarar verebiliyor. Bunun yanında formda kalmayı engelleyebiliyor. İşte göründüğünden daha az sağlıklı olan 10 yiyecek...

Sağlık 28.04.2022, 14:56
Abone ol
Herkes sağlıklı diye tüketiyordu! Hepimizin evinde bulunan o besinlerin büyük zararları ortaya çıktı

Sağlıklı beslenmek için birçok kolay ve güzel tercihler var. Sağlıklı beslenme için tam tahıllar, meyveler ve sebzeler tercih edilmeli ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmalıdır.

GÖRÜNDÜĞÜNDEN DAHA AZ SAĞLIKLI BESİNLER

Ancak günümüzde modern yaşamın getirdiği hızlı yaşam tarzlarında hazır gıdalarla bunu başarmak oldukça zordur. Tercih edilen çözümlerin çoğu göründüklerinden daha az sağlıklıdır.

Herkes brokolinin şekerli atıştırmalıklardan daha besleyici olduğunu bilir. Ancak, diğer birçok yiyecek belirsiz bir alana girer. Hatta bazıları, içerik listesi ve besin değerleri tablosunun ortaya koyduğu zararlarına rağmen, besinsel faydalarıyla popüler olmuş bir tür sağlık aurasına sahiptir.

DETOKS SULARI

Tüm ticari detoks programları size çok fazla meyve suyu içirir. Ancak lif alımını kaybetmemek için bütün halinde meyve ve sebzeleri tercih etmek daha iyidir.

Çoğu beslenme uzmanı meyve suyunun tamamen sıkılmamasını tavsiye eder. Detoks olarak adlandırılanlar, endüstriyel meyve sularından daha iyi bir besin değerine sahiptir, ancak yemek yerine alındığında size çok fazla şeker ve yeterli protein sağlamayacaktır.

AROMALI YOĞURTLAR

Genel olarak 250 ml (1 su bardağı) aromalı yoğurt 30 gram şeker içerir ki bu da bir kalıp çikolata kadardır. Bazı şekerler yoğurtta doğal olarak bulunur, ancak çoğu aromalı yoğurtlara sonradan eklenir. Kendi karışımınızı yaparak eklenmiş şeker alımını sıfıra indirebilirsiniz. Sade ev yapımı yoğurtlara taze meyve ve sebzeler ekleyebilirsiniz.

KEPEKLİ KEKLER

"Kepek" kelimesi zihinlerde çoğu zaman sağlıklı olarak etiketlenir. Ancak özellikle kafelerde yaygın olarak satılan kepekli kekler yaklaşık 400 kalori içerir ve 36 gram şeker içerir. Lif içerikleri kalorisi ve şeker içeriğine göre oldukça düşüktür, sadece 4 gram lif içerir. Kendi keklerinizi yapın ve yoğun sabahlarda size yardımcı olması için dondurun.

SUŞİ

Balık başlı başına sağlıklı bir besindir. Ancak, beyaz pirince sarıldığında ve soya sosuna batırıldığında, rafine karbonhidrat ve sodyum bakımından yüksek bir öğüne dönüşür. Ayrıca balıkların çiğ tüketildiklerinde bağırsak florasına zarar veren mikroorganizmaların gelişimini tetiklediklerini unutmayın.

JÖLE MEYVELİ ATITIRMALIKLAR

Bir içerik listesinde "meyve suyu konsantresi" gördüğünüzde, bunun şeker olduğunu varsayabilirsiniz. Meyve aromalı jöleler, şekerleri saklayamak için bir dönüşüm sürecinden geçen meyvelerden yapılır. Lif ve besin açısından zengin taze bir meyveye eşdeğer olmaktan çok uzaklardır. Bunlar yerine taze meyve yiyin.

SEBZE ÇUBUKLARI

Çiğ sebzelerden bahsetmiyoruz. Marketlerde bulunan kızarmış veya fırınlanmış atıştırmalıklardan bahsediyoruz. Bu çıtır çubuklar mısır unu ve patates nişastasından yapılır ve renklendirmek için ıspanak veya pancar tozu serpilir. Bir porsiyon sebze sayılmazlar. Salatalık, biber ve havuç çubukları hazırlayarak, gerçek sebzelerden oluşan bir tabak ile öğününüze renk verebilirsiniz.

TATLI YULAF EZMESİ

Yulaf besleyici bir tam tahıldır, ancak 15 gram şeker ile birlikte kullanıldığında besleyiciliği yerini sağlıksız bir atıştırmalığa bırakır. Akçaağaç şurubu içeren veya esmer şekerli yulaf ezmesi 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!