Her gün bisiklet sürerseniz ne olur? İşte bisiklete binmenin vücudunuzda ortaya çıkardığı 7 etki!
Bisiklet sürmek hem faydalı hem de eğlenceli bir aktivite. Sağlık için önemli etkileri olan bisiklet kullanımı kalp sağlığını iyileştiriyor, kansere yakalanma riskini azaltıyor. İşte bisiklete binmeniz için 7 neden...

Bisiklet sürmenin faydaları nelerdir? Her güün bisiklet sürersek ne olur? İşte cevaplar...
Küçüklükte karne hediyesi olarak vadedilen bisiklet aslında yetişkinlerin de en sevdiği araçlardan biri. İnsan gücüyle giden bisiklete binmek hem eğlenceli hem de sağlıklı.
Şarj ile çalışan scooter veya motorların aksine bisiklete her gün düzenli olarak binmek vücuda yapılan en önemli iyiliklerden.
KALBİ KORUR
Düzenli olarak bisiklete binmek yüksek tansiyon, kolesterol, felç ve kalp krizi gibi kardiyovasküler hastalıkları iyileştirebilir.
ZAYIFLATIR
Araştırmaya göre, bir saat bisiklet sürmek, yaklaşık 300 kalori yakmanızı sağlar. İngiliz araştırmasına göre, her gün yarım saatlik bir bisiklet yolculuğu, bir yıl boyunca yaklaşık beş kilogram yağ yakacaktır.
STRESİ BİTİRİR
Bisiklet, açık havada olmanın yanı sıra çevredeki doğayı keşfetmenin birleşik bir egzersizidir. Bisiklet süren kişi stres ve kaygılarından uzaklaşır.
KANSER RİSKİNİ DÜŞÜRÜR
Araştırmalar, bisiklete binme ile bağırsak kanseri olasılığının azaldığını gösteriyor. Bazı araştırmalar ise, düzenli bisiklet sürmenin meme kanseri riskini azalttığını ortaya koyuyor.
GÜCÜ ARTIRIR
Bisiklete binmek güç, denge ve koordinasyon kazanmaya yardımcı olur. Ayrıca düşmelerin ve kırıkların önlenmesine yardımcı olabilir.
KASLARI GÜÇLENDİRİR
Bisiklete binme, özellikle kalça ve baldır kaslarının yapımında yardımcı olur.
BEYİN GÜCÜNÜ ARTIRIR
Bisiklete binmek bilişsel görevlerde %15'lik bir iyileşme sağlar. Hafızadan sorumlu olan hipokampusta yeni beyin hücreleri oluşturmaya yardımcı olur.