Yandex Metrica

Her astımın sebebi hayvan alerjisi değildir! Çocukları hayvan sevgisinden mahrum bırakmamak için alerji testi yapılması şart!

Her astımın sebebi hayvan alerjisi değildir! Çocukları hayvan sevgisinden mahrum bırakmamak için alerji testi yapılması şart!

Özellikle büyükşehirlerde artan alerjik kökenli astım küçük yaştaki çocuklarda bile görülebiliyor. Bu çocukların yaşadığı en büyük duygusal boşluk ise hayvan sevgisi. Hayvanlara dokunma durumunda astım krizi yaşayacağı düşünülen çocukların bu sevgiden mahrum kalmaması için mutlaka bir teste tabi tutulması gerekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:59

Astımlı çocuklar hayvan sevebilir mi? Astımlı çocukların evlerinde kedi köpek nasıl beslenir? İşte cevaplar...

Hayvanlara dokunarak sevmek veya onlarla aynı ortamda vakit geçirmek astımlı çocuklar için bir hayal olabiliyor. 

Alerjik astım krizlerinden korkan ebeveynler çocuklarını alerjinin nedenini bilmedikleri halde kedi ve köpek gibi tüylü hayvanlardan mümkün olduğunca uzak tutuyor. Aslında her iki yaklaşım da yanlış. Birincisi, öncelikle çocuğun bir alerji testine tutulması lazım. İkincisi ise, alerji sadece tüylü hayvanlardan kaynaklanmaz. 

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞA ALERJİ TESTİ YAPILMALI

Her astımlı çocuğun hayvan alerjisi olmayabilir. Çünkü bu hastalığın sebebi, sebze ve meyveler, polen, ev tozu veya stres de olabilir. Sorunun kaynağını öğrenmenin en iyi yolu ise, alerji uzmanı tarafından bir alerji testi yapılması. Bu testler sonrası ebeveynler, çocuklarının alerjilerinin tam olarak ne olduğunu anlayabilir ve tetikleyicilerden korunacak yolları daha kolay bulabilir.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

TÜYSÜZ HAYVANLAR DA ALERJİYE YOL AÇABİLİR

Toplum içinde çocuklarda görülen alerjilerin tek sebebinin kedi veya köpek gibi tüylü canlılar olduğu düşüncesi hakim. Aslında hiçbir kedi veya köpek gerçekten hipoalerjenik değil. Ayrıca kısa saçlı, tüysüz evcil hayvanlar mutlaka en iyi seçimler şeklinde bir kesin kanı da belirtemeyiz. Zira çoğu çocuklar, hayvanların sahip olduğu ölü deri hücreleri ve salyalarına tepki verir. 

Evinizde bir kedi veya köpeğiniz, ayrıca bir de alerjik sorunları olan çocuğunuz varsa hayvanlarınızı düzenli olarak tarayın, kullandığınız mamayı gözden geçirin ve en azından çocuğun odasına girmesine engel olun. 

Evinize neşe katan çocuğunuzun, evcil hayvanlarla iç içe olmasını istiyorsanız biraz emek ve sabra ihtiyacınız var. Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda sorunu en aza indirebilmeniz mümkün...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading