Yandex Metrica

Her 200 yenidoğandan 1'inde görülüyor! Göbek bağı enfeksiyonu nedir? Göbek bağı enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Her 200 yenidoğandan 1'inde görülüyor! Göbek bağı enfeksiyonu nedir? Göbek bağı enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Anne karnındaki bebeğin beslenmesi ve oksijen almasını sağlayan göbek kordonu, doğum sonrası kesiliyor. Hastaneden çıktıktan sonra gerekli hijyen sağlanmazsa bebekteki göbek bağında enfeksiyon oluşabiliyor. Peki göbek kordonu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Göbek kordonu enfeksiyonunu önlemek için neler yapılmalı? İşte yeni doğum yapmış annelerin merak ettiği bu soruların cevapları.

Sağlık

26.03.2024, 22:56

Anne karnında bebek ile anne arasında iletişimi sağlayan göbek bağı, bebeğin beslenme ve gelişmesi için gerekli oksijen ve besinin taşınması için çok büyük bir öneme sahip.

Olağanüstü şartlar dışında doğumdan sonra saatler içinde kuruyan göbek kordonu, 6 ila 18 gün arasında düşer. Önemli olan bu bölgeyi bezin dışında ve kuru tutmak. Ancak bazen göbek bağında enfeksiyon oluşabiliyor. 

Yaklaşık her 200 yenidoğandan 1’inde görülen göbek bağı enfeksiyonu, göbek bölgesini etkileyen bakteriyel bir hastalık. Bakteriler bu bölgede hızlıca yayılabileceğinden enfeksiyon fark edilir edilmez tedavi edilmesi gerekir. Aksi halde karın duvarından bağırsaklara kadar birçok organ olumsuz etkilenebilir. 

Bu uyarı makyaj yapmayı sevenler için! Maskarayı 3 aydan uzun süre bekletirseniz... Bu uyarı makyaj yapmayı sevenler için! Maskarayı 3 aydan uzun... Haberi Görüntüle

ENFEKSİYON HANGİ BELİRTİLERLE ORTAYA ÇIKIYOR?

Göbek kordonunda enfeksiyon olması bazı belirtilerle kendisini gösteriyor. Göbek çevresinde kızarıklık, göbek deliğinde kanama, göbekte iltihaplı akıntı ve göbek deliği çevresinde yaralar gibi. İlerlemiş enfeksiyonlarda ise ateş, halsizlik ve beslenmeyi reddetme gibi belirtiler de ortaya çıkabiliyor. 

Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi ortaya çıktı Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi... Haberi Görüntüle

Bir saatte 4 litre süt içmek! Kuru tarçın yutmak! Meydan okumalar hayatı tehdit ediyor! Aklı olan bunları denemez Bir saatte 4 litre süt içmek! Kuru tarçın yutmak! Meydan... Haberi Görüntüle

ANNE BABALAR OLUMSUZLUĞU ÖNLEMEK İÇİN NE YAPMALI?

Yenidoğan bebeklerde bu olumsuz durumu önlemek ise mümkün. Özellikle hijyen çok büyük bir öneme sahip. 

  • Bebeğin göbek bölgesini günde 2 kere temizleyebilirsiniz. Kordon düştükten sonra bebeğin göbeğinden birkaç gün boyunca berrak veya kanlı salgılar sızabilir. Bu normal bir durum ve birkaç gün içinde duracak.
  • Bebeğin kordonu düşüp iyileşene kadar uzun süreli küvet banyoları yaptırmamaya dikkat edin. Bunun yerine nemli bir bezle bebeğin vücudunun diğer bölgelerini temizleyebilirsiniz.
  • Göbek kordonu düşene kadar bebek bezini göbek deliğinin altından bağlayın. Bu durum göbek bağı tahrişini engelleyip daha hızlı kurumasını sağlayacaktır. 
  • Dar kıyafetler giydirmeyin. Bebeğe pamuklu, bol, rahat giysiler giydirmeye özen gösterin.
Obeziteyle mücadele eden en iyi takviye! Kanserle de mücadele ediyor! Düzenli kullanan yararını görüyor Obeziteyle mücadele eden en iyi takviye! Kanserle de mücadele ediyor!... Haberi Görüntüle

GÖBEK BAĞI ENFEKSİYONU NASIL TEDAVİ EDİLİR? 

Göbek kordonu enfeksiyonu bakterilerden kaynaklandığı için tedavisinde genellikle antibiyotiklerden yararlanılır. Ebeveyn de bu süreçte hijyene özen göstererek iyileşme sürecini hızlandırabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading