Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hemen alerji ilaçlarına sarılmayın! İşte antihistaminik etki gösteren gıdalar

Hemen alerji ilaçlarına sarılmayın! İşte antihistaminik etki gösteren gıdalar

Mevsimsel alerjilerin neden olduğu semptomlara karşı ilaç kullanımı hayli yaygın. Ancak aslında hapşırma, kaşıntı, burun akıntısı ve boğaz ağrısını hafifletebilecek doğal gıdalar da var. İşte alerji belirtileri yaşamaya başladığınız an tüketmeniz gereken yiyecekler...

Sağlık

19.03.2024, 13:46

Antihistaminikler, mevsimsel alerjilerin neden olduğu hapşırma, kaşıntı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi semptomları tedavi etmek için kullanılıyor. Birçok kişi bu ilaçları alıyor ancak kullanılabilecek bazı doğal antihistaminikler de var.

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

ISIRGAN OTU

Isırgan otu yüzyıllardır geleneksel tıpta bitkisel bir ilaç olarak kullanılıyor. Araştırmalar, ısırgan otunun bir antihistamin etkileri olduğunu gösteriyor. Bir antihistamin olarak, genellikle bir tentür, çay veya gıda takviyesi şeklinde kullanılır ve mide rahatsızlığı, sıvı tutulması ve ishal gibi yalnızca hafif yan etkileri var.

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? İşte yaptığınız beş hata! Bunları terkeden... Haberi Görüntüle

C VİTAMİNİ

C vitamini güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip. Çalışmalardan elde edilen kanıtlar, yüksek dozda intravenöz C vitamininin alerji semptomlarını iyileştirebileceğini, buna karşılık C vitamini eksikliğinin alerjiye yol açabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, çok yüksek dozlarda C vitamini diğer vitamin ve minerallerin seviyelerini etkileyebileceğinden dikkatli olunmalı.

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

QUERSETİN

Antialerjik ve antihistaminik özelliklere sahip gibi görünen birçok bitkide bulunan bir antioksidan bileşik. Quercetin besin takviyesi olarak bulunuyor ancak dereotu, rezene yaprağı , soğan, kekik, acı biber, çilek, ıspanak, kiraz, marul ve kuşkonmaz gibi gıdalarda da var. 

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

BROMELAIN

Ananasta bulunan ve geleneksel tıpta sıklıkla kullanılan bir enzim grubudur. Bazı araştırma kanıtları, bromelainin iltihap önleyici olduğunu ve burun tıkanıklığına yardımcı olduğunu gösteriyor. Yapılan bir çalışmada, bromelainin sinüslerin mukoza zarlarına nüfuz ettiği görüldü, bu da alerjilerin ve burun boşluğunu içeren diğer durumların tedavisinde etkili oluyor. Ananasta, en yüksek bromelain, tüketilmeyen çekirdeğinde ve sapında bulunuyor. 

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

PROBİYOTİKLER

Probiyotikler, sindirim sisteminde bulunan ve sindirim sistemi sağlığının yanı sıra kişinin genel sağlığında da önemli rol oynayan canlı mikroorganizmalardır. Bazı araştırmalar, probiyotiklerin alerjiler gibi bağışıklıkla ilgili bozukluklara yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Probiyotikler, yoğurt, kefir, turşu ve bazı soya ürünleri gibi gıdalarda bulunuyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading