Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hem düşük kalorili hem sağlıklı! Besin mayası nedir? Besin mayasının faydaları nelerdir?

Hem düşük kalorili hem sağlıklı! Besin mayası nedir? Besin mayasının faydaları nelerdir?

Özellikle vejetaryen beslenmede sıklıkla kullanılan besin mayası, son zamanlarda bir hayli popüler hale geldi. Tuzlu ve peynire benzeyen tadıyla yemeklere güzel bir lezzet veren besin mayası, vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidan bakımından da bir hayli zengin. İşte bu mayanın diğer faydaları...

Sağlık

02.03.2024, 20:54

Besin mayası nedir? Besin mayası faydaları nelerdir? 

Özellikle peynir tüketmeyen veganlar tarafından sıklıkla kullanılan besin mayası, adı son yıllarda duyulmaya başlayan bir gıda maddesi. 

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

TADI PEYNİRE BENZİYOR

Tadı net biçimde tanımlanamasa da tuzlu ve peynire benzeyen bir lezzete sahip olduğu söylenebilir. Toz halinde ve granül şeklinde satılan besin mayası vitamin, mineral, aminoasit ve antioksidan bakımından bir hayli zengin.

Hiç gitmediği ülkenin aksanıyla konuşmaya başladı! İşte Zoe Coles'in şaşırtan... Haberi Görüntüle

B6 VE B12 KAYNAĞI

B vitaminlerinden, özellikle B6 ve B12 deposu olan besin mayası içeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde ağır metallerin ve serbest radikallerin sebep olduğu hasarlara karşı vücudu korur ve toksinlerden uzaklaştırır.

Kanserden korunmak için bu çayı için! Beş tür kanseri önlüyor Haberi Görüntüle

BESİN MAYASI KALBİ KORUYOR

İçeriğinde beta glukan bulunduran bu gıda maddesi kalp sağlığını koruma, kan şekerini düzenleme, kolestrol seviyelerini düşürme ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Tip 2 diyabet hastalarında kan şekerinin dengelenmesi konusunda olumlu etkilere sahiptir.

O vitamin yaşlı adamı öldürdü! Her şey 10 gün içinde... Haberi Görüntüle

ÇORBA, SOS VE SALATALARDA KULLANILABİLİR

Besin mayası günlük 2-3 yemek kaşığı kadar tüketilebilir. Çorbaların ve sosların üzerine eklenerek aroma vermesi sağlanabilir. Yemeklere kıvam kazandırır. Kuru gıdaların üzerine veya salatalara da eklenebilir.

Gluten içermemesi, düşük kalorili olması ve besin değerinin yüksek olması bu mayanın sıkça tüketilmesine katkı sağlar. Besin mayasının raf ömrü 12-24 ay arasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading