Yandex Metrica
SON DAKİKA
HEKİMSEN 12 Ocak'ta grev yapacak! Peki 12 Ocak'ta doktorlar hasta bakacak mı, hastaneler açık mı, kapalı mı?

HEKİMSEN 12 Ocak'ta grev yapacak! Peki 12 Ocak'ta doktorlar hasta bakacak mı, hastaneler açık mı, kapalı mı?

HEKİMSEN 12 Ocak'ta grev yapma kararı aldı. Grev kararının alınması sonrası vatandaşlar 12 Ocak Perşembe günü doktorların hasta bakıp bakmayacağını, hastanelerin açık mı, kapalı mı olduğunu merak ediyor.

Sağlık

31.01.2024, 10:57

Sözleşmeli memurlara bir önceki Toplu Sözleşmede %25 - 45 arası maaş verilirken sözleşmeli olan aile hekimlerine %7 zam gerçekleştirilmesi nedeniyle  Hekimsen tarafından grev yapılması kararı alındı. Randevusu olanlar ya da ilaç yazdırmak isteyenler arama motorlarına yönelerek 12 Ocak Perşembe günü doktorlar çalışıyor mu? 12 Ocak'ta iş bırakma eylemi mi var? sorularının cevabını merak ediyor. 

Coronavirüs aşısı olanlar dikkat! Aşı yaptıran milyonlarca kişinin kalp sağlığını... Haberi Görüntüle

12 OCAK'TA HASTANELER AÇIK MI, KAPALI MI? 

HEKİMSEN tarafından yapılan açıklamada, ”12 Ocak 2023 tarihinde hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Üyelerimiz servis çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla, eyleme katılabilirler. Aile sağlığı merkezleri esnek mesai dahil iş bırakma eylemine katılacaktır. 

Acil servis ve polikliniklerindeki yeşil triajlı hastalarda tedavi ise sadece ampirik tedavi ve olması gerektiği gibi polikliniklere (eylem sonrasına) yönlendirmek şeklinde olacaktır. Tüm ADSM ve diğer bağlı Diş Poliklinikleri eyleme katılacaktır. Yapılacak iş bırakma eylemlerinde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktır.” denildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading