Yandex Metrica

Havanın erkenden kararması ruh halinizi nasıl etkiliyor? Kış aylarında eve kapanıp kalmayın

Havanın erkenden kararması ruh halinizi nasıl etkiliyor? Kış aylarında eve kapanıp kalmayın

Artık hava erkenden kararıyor. İşten çıktığında her yerin karanlık olduğunu gören bazı insanlar ise bu durumdan olumsuz etkilenip depresyona giriyor. Ancak endişelenmeye gerek yok. Çünkü bu durumda çoğu kişi aynı moral bozukluğunu yaşıyor.

Sağlık

26.03.2024, 01:17

Kışın günler kısalır ve bazı ülkelerde saatler değişir. Bu da aniden günün erken saatlerde kararmasına sebep olur. Havanın erkendenn kararması birçok insanın zihinsel durumu üzerinde olumsuz bir etki yappar. Hatta çeşitli araştırmalar, kış aylarında depresyon vakalarında artış olduğunu ortaya koyuyor. 

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

HAVANIN ERKEN KARARMASI DEPRESYONU ARTIRIYOR

Danimarka'daki araştırmacılar 1995 ile 2012 yılları arasında şiddetli depresyon teşhisi konan 185.419 vakayı inceledi. Saat geri çekildikten sonra teşhis edilen vaka sayısında %11'lik bir artış olduğunu buldular. Sonbahar mevsiminde depresif belirtilerdeki artışın resmi bir adı bile var: Mevsimsel Duygudurum Bozukluğu (SAD)

Neyse ki, profesyonel yardım almadan çözülmesi zor olan şiddetli depresyonun aksine, SAD ile yüzünüzü tekrar gülümsetmenize yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. İşte kış depresyonunun üstesinden gelmenin beş yolu.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ SABAH YİNE DOĞACAK

Güneş ışığının olmaması serotoninde düşüşe neden olur. Rahatlamak ve güneşin kışın bile burada olduğunu hatırlamak önemli. Güneşi kendi avantajınıza kullanmak için perdeler açık uyuyun ve sabahları doğal ışığın sizi uyandırmasına izin verin. Uyanmak daha kolay ve daha keyifli olacak. Gün içerisinde en az 20 dakika güneşe maruz kalmaya çalışın ve ofis dışında daha fazla mola verin.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

SEROTONİN DESTEKLİ GIDALAR TÜKETİN

Vücudunuzun serotonin üretimini teşvik etmenin birkaç yolu vardır. Çok fazla karbonhidrat yediğinizde serotonin de yükselir. Kendinizi karbonhidratlarla rahatlatmamanız, daha sağlıklı ve serotonin seviyesini daha doğal bir şekilde artırabilecek yiyecekler yemeniz gerekiyor. Bunlar balık ve peynir gibi yemekten keyif alacağınız yiyeceklerdir. Ceviz, chia tohumu ve soya fasulyesi gibi omega-3 açısından zengin besinler de ruh halinizi yükseltebilir.

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

HAREKET ETMEYE BAŞLAYIN

Fiziksel aktivitenin ruh haline katkısı tartışılmaz. Yapılan bir çalışmaya göre, her hafta bir saatlik egzersiz depresyonu önlemeye yardımcı olabilir. Bu hassas dönemde fiziksel aktivite kan dolaşımını iyileştirir, stresi azaltır ve enerji seviyelerini yükseltir.

Uzmanlar, depresyonu yenmenin en etkili yollarından birinin zihni canlandıracak ve hayata heyecan katacak yeni şeyler yapmak olduğunu açıklıyor. Gelecek ay içinde yapmak istediğiniz beş şeyi listeleyin. Bu aktivitelerin en azından çoğunu yaptığınızda, muhtemelen daha az üzgün ve daha enerjik hissedeceksiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading