Kapalı alanlarda sosyalleşmeyi daha güvenli hale getirmek için tasarlanan hava filtreleme sistemleri gerçekten işe yarıyor mu?
Doğu Anglia Üniversitesi'ndeki araştırmacıların iddiasına göre bu cihazlar etkili değil ve viral enfeksiyonlara yakalanma tehlikesini en aza indirmiyor.
İşte en zor tespit edilen kanser türü! 4 belirtiye dikkat Haberi okuyunca burun karıştırmaya tövbe edeceksiniz! Kimse tehlikenin farkında değilKİŞİYİ ENFEKSİYONDAN KORUMUYOR
Mevcut tüm kanıtları inceleyen ekip hava temizleyicilerin kişiyi solunum veya mide-bağırsak enfeksiyonlarından koruyabileceği yönündeki umutları destekleyecek çok az şey buldu. Prof. Paul Hunter konuyla ilgili şunları söyledi:
“Hava temizleyicileri, içlerinden geçen havadaki kirletici maddeleri veya zararlı maddeleri filtrelemek için tasarlanmıştır. Kovid-19 salgını ortaya çıktığında birçok büyük şirket, binalarda havadaki virüs parçacıklarını azaltmak amacıyla bu tür teknolojilerin kurulumunu araştırdı."
Araştırma ekibi, hava temizleme teknolojilerinin insanları hava yoluyla bulaşan solunum yolu veya mide-bağırsak enfeksiyonlarına yakalanmaktan koruyup korumadığına ilişkin kanıtları inceledi.
Televizyon izlemek kalp krizini tetikler mi? Kardiyolog şaşırtan bir yorum... Tıp dünyasını heyecanlandıran gelişme! Tedavisi olmayan beyin kanseri 1 saatte...32 ÇALIŞMA İNCELENDİ
Tamamı okullar veya geriatri evleri gibi gerçek dünya ortamlarında yürütülen 32 çalışmada, hava arıtma teknolojilerine maruz kalan veya maruz kalmayan kişilerdeki mikrobiyal enfeksiyonlar veya semptomlar hakkındaki kanıtları analiz ettiler.
Baş araştırmacı Dr. Julii Brainard hava arıtma teknolojilerinin insanları gerçekten koruyabileceğine dair güçlü bir kanıt bulamadıklarını belirtti.
Yorum Yaz