Su içmenin faydaları birden fazla. Ancak her şeyde olduğu gibi suyu da fazla içmek bazı olumsuzlukların yaşanmasına yol açabilir. Hatta bu durum hayatı bile tehdit edebiliyor.
Çok fazla su içmek, kan sodyum seviyelerinde tehlikeli bir düşüş olan hiponatremiye neden olabiliyor. Peki bir kişi çok fazla su içtiğini anlayabilir mi? Bunun cevabı evet.
Hazır gıdalarda eritritol maddesini görürseniz asla yemeyin! Pıhtı riskini artırıyor!...İDRAR RENGİ ÇOK AÇIK OLUR
Uzmanlar idrar renginin su içme durumunuzun iyi bir göstergesi olabileceğini söylüyor. Ürokrom pigmenti ve içtiğiniz su miktarının birleşimi sayesinde idrar rengi değişebiliyor. Genellikle şeffafsa, kısa sürede çok fazla su içtiğinizin veya genel olarak biraz fazla sıvı aldığınızın bir işareti olabilir.
Cilt kanseri olup olmadığınızı anlayabilirsiniz! Kendi kendine muayene nasıl yapılır?... Hazır gıdalarda eritritol maddesini görürseniz asla yemeyin! Pıhtı riskini artırıyor!...TUVALETE SIK GİDERSİNİZ
Tuvalete her zamankinden daha sık gitmeniz çok fazla su içtiğiniz anlamına gelebilir. Kafein ve alkol tüketimi de daha sık idrara çıkmaya neden olabilir.
Sonbaharda bu ürünleri kullanmayan kadınlar yandı! Kırış kırış bir cilde...ŞİŞKİNLİK VE BULANTI HİSSEDERSİNİZ
Böbrekler, saatte maksimum 800 ila 1.000 mililitre olan, bir seferde ne kadar su atabilecekleri konusunda sınırlamalara sahip. Bu miktarı aşan herhangi bir şey, vücudu sulandırıyor. Vücut kendini fazla sudan kurtaramadığında ise, hücreler buna uyum sağlamak için şişiyor. Su dolu bir mide aynı zamanda mide bulanmasına yol açıyor.
Genç bir cilt isteyenler dikkat! Kozmetik ürünlerinin devri bitiyor! O... Dezenfektan kullananları bekleyen tehlike! Anne karnındaki bebeği bile...BAŞ AĞRINIZ OLUR
Vücut suyla dolduğunda sodyum seviyeleri hafifçe düşüyor ve hücrelerin şişmesine neden oluyor. Bu, baskı yaratıyor, baş ağrılarına ve hatta beyin sisine neden oluyor.
Öte yandan Kalp doktorları da fazla sıvı tüketimi konusunda uyarıyor. “Yaz ayları, özellikle kalp hastaları için tehlikeli olabilir. Sıcaklarda, sıvı kaybı kadar kontrolsüz sıvı tüketimi de çok zararlı” diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kontrolsüz sıvı kaybı sonrası kontrolsüz su tüketiminin bazen vücutta aşırı sıvı yüküne sebep olabildiğini ve bu sıvının çoğunlukla akciğerlerde birikerek akciğer ödemi dediğimiz tehlikeli bir nefes darlığı tablosuna yol açabildiğini belirtiyor.
Hayatınız hıçkırıkla alt üst mü oluyor? Uzmanların buna çok etkili...NE KADAR SU İÇMELİYİZ?
Uzmanlar erkeklerin günde 15-16; kadınların ise 11 ila 12 bardak su tüketmesini öneriyor. Tabi bu sayının hava durumuna göre değiştiğini bilmek gerekiyor.