Yandex Metrica

Hava kirliliği kalbi vuruyor! Binlerce insan hava kirliliğinin yol açtığı kalp krizinden ölebilir

Hava kirliliği kalbi vuruyor! Binlerce insan hava kirliliğinin yol açtığı kalp krizinden ölebilir

Hava kirliliğinin astıma sebep olduğu herkes tarafından biliniyor ancak İngiltere ve Çin'de yapılan araştırmalar bu durumun kalbi de vurduğunu ortaya koyuyor. Hava kirliliğinin yüksek olduğu günlerde insanlar daha fazla kalp krizi ve inme yaşıyor.

Sağlık

28.03.2024, 15:42

İngiltere'de yapılan bir araştırma, hava kirliliğinin daha yüksek olduğu günlerde, yüzlerce kişinin kalp durması, inme veya astım krizleri nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ortaya koydu. 

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

HAVA KİRLİLİĞİ ARİTMİYE SEBEP OLUYOR

İngiliz Kalp Vakfı ise, önümüzdeki on yılda 160.000'den fazla insanın hava kirliliği nedeniyle inme ve kalp krizinden ölebileceğini tahmin ediyor. Ayrıca araştırmalar, hava kirliliğinin, tümör büyümesini tetikleyen uyuyan mutasyonları uyandırarak akciğer kanseri oranlarını artırdığını gösteriyor. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, hava kirliliğinin, seviyeleri yükseldikten sonraki ilk saatlerde aritmi riskinde önemli bir artışla ilişkili olduğunu buldu. Kalp aritmileri kalp hastalığı ve ani ölüm riskini artırabilir.

Dr. Renjie Chen'e göre risk hava kirliliğine maruz kaldıktan sonraki ilk saatlerde ortaya çıkıyor ve 24 saat devam edebiliyor.

Çin'in 322 şehrinde hastaneye başvuran 190.115 hastayı içeren çalışmada kişiler atriyal çarpıntı, erken kalp atımı ve taşikardi dahil olmak üzere ani aritmi başlangıcı gibi rahatsızlıklar yaşıyordu. 

Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek mi olur? Nabız değerleri ne zaman tehlikeli? Nabız nasıl ölçülür? Nabız nedir? Normal nabız değeri kaç olmalı? Çocuklarda nabız yüksek... Haberi Görüntüle

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

KALP HAVA KİRLİLİĞİNDEN NASIL ETKİLENİR? 

Çin'deki hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kalitesi yönergelerini çok aşıyor. Araştırmacılar, olayları bildiren hastanelere en yakın izleme istasyonlarından altı hava kirleticisinin konsantrasyonlarını analiz etti. Bunlardan nitrojen dioksit, dört aritmi tipinin tümü ile en güçlü ilişkiye sahipti. Hava kirliliğinin kesin etkisi net değil, ancak kalbin elektriksel aktivitesini etkileyebilecek oksidatif strese ve iltihaplanmaya neden olduğuna dair bazı kanıtlar var.

Bulgular, yoğun hava kirliliği dönemlerinde risk altındaki insanları koruma ve genel maruziyeti azaltma ihtiyacını vurguluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading