Yandex Metrica

Sitede Ara

Hastalıklara karşı gardınızı aldınız mı? Kara kış gelmeden bu vitaminleri almaya başlayın!

Hastalıklara karşı gardınızı aldınız mı? Kara kış gelmeden bu vitaminleri almaya başlayın!

Vitamin ve mineraller, insan vücudunu iyi çalışır durumda tutmak için önem taşıyor ancak mevsimler değiştikçe, bazı vitaminler vücut için daha gerekli bir hale geliyor. İnsanların özellikle kış aylarında mutlaka tüketmesi gereken 5 vitamin var.

Sağlık

23.01.2024, 20:03

Hava sıcaklıkları her geçen gün düşüyor. Soğuk algınlığı vakaları da artmaya başladı. Bu aylarda hasta olmamak için dikkat edilmesi gereken en önemli şey bağışıklık sistemini güçlendirmek. 

Mevsim geçişlerinde beslenmeye gereken özeni göstermek ise bağışıklığı güçlendirmenin en önemli yolu. Çünkü besin maddelerinde vücut için gerekli tüm vitamin ve mineraller bulunuyor. Hastalıklardan korunmak için mutlaka alınması gereken 5 temel vitaminden söz etmek mümkün. 

25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir? Sıtma öldürür mü? Sıtma vakaları en çok hangi ülkede görülüyor? 25 Nisan Dünya Sıtma Günü: Sıtma nedir? Sıtma belirtileri nelerdir?... Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ

Genellikle güneşli vitamin olarak adlandırılan D vitamini, güneşe maruz kalmaya tepki olarak vücut tarafından üretilir, bu da onu, alımın büyük ölçüde azaltılabileceği daha soğuk, daha karanlık aylarda dikkat edilmesi gereken hayati bir vitamin haline getirir. D vitamini beslenmede kalsiyum ve fosfor emilimini artırarak kemik ve kas sağlığını korumak için çok gerekli. D vitamininin bağışıklıktaki gücü, virüs bulaşmış hücreleri hedef almaktan ve o virüsleri yok etmekten sorumlu olan T hücre sayısını artırmaya yardımcı olmaktan geliyor.

Düşük D vitamini seviyesi ise raşitizm, osteomalazi ve zayıf kas gücü gibi zayıf kas-iskelet sistemi sağlığı riskini içeriyor. D vitamini eksikliğinin belirtileri ise yorgunluk, kemik ağrısı, kas zayıflığı, ağrılar, kramplar, anksiyete ve depresyon.

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

B12 VİTAMİNİ

Araştırmalar, B12 vitamininin artan enerji seviyeleri ve ruh hali artışları üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor. Bunun nedeni ise, serotonin üretiminde hayati bir rol oynaması. Kış aylarında uyuşuklukla mücadele eden biriyseniz bu, vitamin rutininizin temelini oluşturmalı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

A VİTAMİNİ

Kış soğuk algınlığını yenmek için gerekli olan bir başka vitamin, bağışıklık hücrelerinin üretimini ve büyümesini artırmaya yardımcı olan A vitamini. Bu vitaminin az miktarda alınması gözü ve solunum yollarını istila eden patojen riskini artırabilir.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

ÇİNKO

Çinko, vücudumuzun yeni hücreler ve enzimler oluşturmasına, yiyeceklerdeki karbonhidratları, yağları ve proteinleri işlemesine yardımcı olur, ayrıca kasları ve yaraları iyileştirme hızını artırır.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

C VİTAMİNİ 

C vitamini ise, insanlara iyi bir kış desteği sağlamak için tipik olarak önerilen başka bir besin. Bağışıklık sağlığı üzerindeki önemli çalışmalarıyla ünlü olan C vitamini, antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık hücrelerini harekete geçirebilir.

Öte yandan iyi beslenme, bağışıklığı güçlendirmek için şart. Meyve ve sebzelerden alınan A ve C vitaminleri ile kırmızı et, fasulye ve yeşil sebzeden alınan demir, bazı yaş grupları için idealin altında. Yetişkinlerin çoğu önerilen şekilde D vitamini takviyesi almıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading