Yandex Metrica

Hanımlar dikkat! Saç düzleştiricileri rahim kanserine yol açabiliyor!

Hanımlar dikkat! Saç düzleştiricileri rahim kanserine yol açabiliyor!

Güzel ve bakımlı görünen saçlara kavuşmak emek istiyor. Gün içinde en az yarım saati saçlara ayırıp istenilen görüntüye kavuşmak için farklı cihazlar kullanılıyor. Fön makineleri, maşalar ve saç düzleştiricileri artık neredeyse her evde var. Ancak uzmanlar özellikle düzleştiricileri sık kullanmanın rahim kanserine yol açabileceğini belirtiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Saç düzleştiriler, kıvırcık ve dağınık saçlardan uzak bir görüntü elde etmek için en büyük yardımcı. Ama uzun vadede sağlık için büyük tehlikelere yol açtığı kesin. 

Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülen araştırmaya göre , saçı düzleştirmek rahim kanseri riskini artırıyor. 

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

SAÇ DÜZLEŞTİRİCİLERİ RİSKİ % 4 ARTIRIYOR

Çalışma, saç düzleştirme ürünlerini yılda dört defadan fazla kullanan kadınlarda, saç düzleştirme ürünleri kullanmayan kadınlara kıyasla rahim kanserine yakalanma riskinin iki kat fazla olduğunu ortaya koyuyor. Hiç saç düzleştirici kullanmayan kadınların %1,64'ünün 70 yaşına kadar rahim kanserine yakalanacağı tahminini yürüten araştırmacılar, bu cihazı sık kullananlarda riskin %4,05'e çıktığını belirtiyor. 

Araştırma, formaldehit, metaller, parabenler ve bisfenol A dahil olmak üzere düzleştiricilerde tespit edilen bazı kimyasal bileşenlerin, artan rahim kanseri riskine katkıda bulunabileceğini söylüyor. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

DÜZLEŞTİRİCİLERDEKİ KİMYASALLAR KANSERE YOL AÇIYOR

Kadınların düzleştirici kullanımı sonucu maruz kaldıkları kimyasallar, kişinin saç derisinden daha yüksek emilim nedeniyle diğer ürünlere göre daha fazla sağlık riski oluşturabiliyor. Düzleştiriciden kaynaklanan yanıklar bu durumu daha da kötüleştirebiliyor. 

Sözkonusu ekip, bu çalışmadan önce, düzleştirme tedavileri ve kalıcı saç boyasının yumurtalık ve meme kanseri riskini artırabileceğini keşfetmişti. Araştırmacılar, kadınların saçlarında kullanılan parlak tonlar, ağartıcılar ve perma gibi diğer saç ürünleriyle rahim kanserine ilişkin hiçbir bağlantı bulunmadığını belirtiyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading