Kanserin önlenmesi tıp camiasını yoğun şekilde ilgilendiren bir konu.
Birçok çalışma bu ciddi hastalıkla mücadelenin yeni yollarına odaklanıyor.
Cilt kanseri olup olmadığınızı anlayabilirsiniz! Kendi kendine muayene nasıl yapılır?...BESLENME Mİ TAKVİYELER Mİ KANSER DÜŞMANI?
Yakın zamanda yapılan bir çalışma, uygun beslenmenin mi yoksa besin takviyelerinin mi kanseri önlemede daha etkili olup olmadığı konusundaki tartışmaya ışık tutuyor.
Çalışma, beslenmemizin kansere karşı güçlü bir koruma sağlayabileceğini ortaya koyuyor.
Bulgular, somon ve uskumru gibi omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra meyve ve sebzelerde bulunan polifenoller açısından zengin gıdaların tüketilmesinin kanser riskini azaltmada önemli bir etkiye sahip olabileceğini gösterdi.
Omega-3'ün kolon kanseri riskini yüzde 24'e kadar azaltabildiği görüldü.
Anne babalar mutlaka okusun! Çocuklarda konuşma geriliğinin nedeni belli oldu! Hazır gıdalarda eritritol maddesini görürseniz asla yemeyin! Pıhtı riskini artırıyor!...KÖTÜ YİYECEKLERDEN KAÇINMAK ÖNEMLİ
Çalışma aynı zamanda önemli olanın yalnızca "iyi" yiyecekler olmadığını, aynı zamanda belirli "kötü" yiyeceklerden kaçınmanın da önemli olduğunu vurguluyor.
Zira kırmızı ve işlenmiş etin, şeker ve sağlıksız yağ oranı yüksek gıdaların aşırı tüketimi kanser riskini artırabiliyor.
Bu yiyeceklerden tamamen kaçınmak gerekli olmasa da ölçülü olmak gerekiyor.
Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse... Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyorTAKVİYELER TEK BAŞINA YETERLİ Mİ?
Peki takviyeler kanser üzerinde nasıl bir etkiye sahip?
Besin takviyeleri kanseri önleme çözümü olarak popüler olsa da araştırmalar bunların her derde deva olmadığını gösteriyor.
D vitamini, selenyum ve bazı antioksidanlar gibi takviyeler, doğru dozlarda kullanıldığında koruma sağlayabiliyor.
Ancak araştırmacılar yüksek dozda takviye almanın kanser riskini artırabileceği konusunda uyarıyor.
Araştırmalar besin maddelerinin takviyelere güvenmek yerine gıdalardan alınmasını öneriyor.
Ayrıca beslenme kanseri önleme yapbozunun yalnızca bir parçası.
Sağlıklı bir diyetin yanında, düzenli egzersiz, sağlıklı kiloyu korumak ve sigaradan kaçınmak gibi diğer alışkanlıklarla birleştirilmeli.
Yorum Yaz