Yandex Metrica

Sitede Ara

Hangi kan tahlilleri açken yapılır? Su içmek test sonucunu etkiler mi?

Hangi kan tahlilleri açken yapılır? Su içmek test sonucunu etkiler mi?

Sağlıkla ilgili önemli verilerin elde edildiği kan testlerinden bazıları açken yapılıyor. Peki bu tahliller hangileri? Su içmek, test sonucunu etkiler mi? İşte konuyla ilgili en çok merak edilen soruların cevapları.

Sağlık

15.02.2024, 13:13

Bazı kan testleri, yapılmadan önce aç kalmanızı gerektirir, bu süreçte herhangi bir yiyecek veya içecekten kaçınmanız lazım. 
Aksi takdirde sonuçlar hatalı olabilir ve yanlış teşhis konulabilir.

Bir kişinin kan testinden önce oruç tutması gerekip gerekmediği, yaptırdığı testin türüne bağlı. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

AÇLIK KAN ŞEKERİ TESTİ

Açlık kan şekeri testi diyabet teşhisine yardımcı olabilir . Diyabet, aşırı yüksek kan şekeri seviyeleri ile karakterize edilir, bu nedenle açlık kan şekeri testi, bir kişinin sağlıklı olup olmadığını görmek için kan şekeri seviyelerini ölçmeye yardımcı olur. Bu test öncesinde 8-10 saat aç kalmak gerekir. Bu nedenle genellikle sabah erken saatlerde, uyandıktan hemen sonra yapılır.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

KOLESTEROL TESTİ

Kan kolesterol testleri, bir kişinin kanındaki lipid düzeylerini değerlendirir. Bu lipitlerin kandaki seviyeleri, bir kişi yakın zamanda yiyecek tükettiğinde yükselir. Bu nedenle incelemeden önce 9-12 saat aç kalmak gerekir. 

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

SERUM Y-GLUTAMİLTRAZFERAZ TESTİ (GGT)

GGT, karaciğerin verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olan bir enzim olduğundan, serum γ-glutamiltransferaz testi karaciğer hastalığının teşhisine yardımcı olur. Bu testi 
yaptıracak kişinin 8 saat öncesinden herhangi bir yiyecek ve içecek yememesi, alkol ve bazı ilaçları almaması gerekebilir.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

DEMİR TESTİ

Demir testi, bir kişinin kanındaki demir seviyesini ölçer ve kansızlık gibi kandaki demir eksikliğinden kaynaklanan durumların belirlenmesine yardımcı olur. Doğru sonuçlar elde etmek için kişinin testten önceki gün gece yarısından itibaren aç kalması gerekir.

Önceden aç kalmayı gerektiren diğer bazı kan testleri karaciğer fonksiyon testleri, böbrek fonksiyon testleri, kan elektrolitleri ve B12 vitamini testleridir.

Bir kişi kan testi yaptırmadan önce aç kalırken su tüketmeye ise devam edebilir, çünkü su kan testinin sonuçlarını etkilemez. Herhangi bir ilaç kullanan kişilerin, doktorları aksini söylemediği sürece, açlık kan testi nedeniyle ilacı kesmemeleri gerekir. Ayrıca testten önce alkol tüketmemek ve sakız çiğnememek lazım.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading