Yandex Metrica

Hamsi göz sağlığını koruyor! Göz kuruluğuna karşı ne yemek gerekiyor?

Hamsi göz sağlığını koruyor! Göz kuruluğuna karşı ne yemek gerekiyor?

Yaşlandıkça görme ile ilgili bazı sağlık sorunları yaşanıyor. Bol miktarda sağlıklı gıda tüketmek bu durumu önlemenin veya çözmenin yolu olabilir. Beslenme uzmanları Janet Coleman ve Johna Burdeos gözü iyileştiren en önemli gıdanın ise Omega 3 olduğunu belirtiyor.

Sağlık

24.04.2024, 18:56

Göz sağlığı özellikle yaş geçtikçe zayıflamaya başlar. Zamanla görüş zayıflar. Kuruluk gelişir ve enfeksiyon riski genellikle artar. Bu nedenle, günlük beslenmede bol miktarda sağlıklı besin almak önem taşıyor. Doğru yiyecekleri yemenin yanı sıra, takviye kullanmak da etkili olabilir. 

Beslenme uzmanları Janet Coleman ve Johna Burdeos, omega-3 yağ asitlerinin bu konuda çok etkili olduğunu belirtiyor. 

Ekranlara bakarak geçirdiğimiz sürenin yanı sıra yaşlandıkça da artma eğiliminde olan göz kuruluğununa karşı Omega 3,  gözyaşının yağlı tabakasını güçlendirebilir. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

USKUMRU, HAMSİ, SOMON... 

Takviyeleri hap veya kapsül şeklinde alabilmenizin yanı sıra, bu yağ asitlerini beslenme yoluyla da bol miktarda alabilirsiniz. Uskumru, hamsi, sardalye, somon ve ringa balığı gibi yağlı balıkların yanı sıra keten tohumu, chia tohumu ve ceviz, omega-3 yağları açısından zengin.

Coleman'a göre gözler için başka yardımcı takviyeler de var. Örneğin zeaksantin ve lutein göz sağlığı için faydalı bileşenler olabilir. Bu iki bileşen, makula dejenerasyonu ve kataraktı önlemede çok faydalı. Lahana, ıspanak ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

C VİTAMİNİ DE GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR

C vitamini de gözleri serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olan bir antioksidan. Biber, portakal, kivi ve çilek gibi yiyecekler göz sağlığı için bol bol tüketilmeli. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading