Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hamileler uçağa binebilir mi? Gebelikte uçak yolculuğu için en uygun ay hangisi?

Hamileler uçağa binebilir mi? Gebelikte uçak yolculuğu için en uygun ay hangisi?

Bir kadın hamile kaldıktan sonra tüm hayatını ve alışkanlıklarını değiştirir. Önce karnındaki bebeğinin sağlığını düşünür sonra adım atar. Neredeyse yapacağı her şeyi doktoruna danışan annelerin en çok merak ettiği konulardan biri de bu dönemde uçağa binilip binilemeyeceği. Özel durumlar ve hamileliğin son haftaları haricinde hamilelerin uçak yolculuğu yapmasında hiçbir sakınca yok...

Sağlık

23.01.2024, 20:38

Anne adayları gebelik döneminde tüm adımları birkaç kez düşünüp atar. Bu durumlardan bir tanesi de hamilelik döneminde uçak yolculuğu yapmak. Özel durumlar ve hamileliğin son haftaları haricinde hamilelerin uçak yolculuğu yapmasının, bebeğin sağlığına olumsuz bir etkisi yok. 

Ünlüler zayıflamak için onu kullanıyor! Tok tutup yağ yakıyor! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

İLK 3 AY UÇAK YOLCULUĞU ZOR OLABİLİR

Hamileliğin ilk 3 ayını kapsayan birinci trimester döneminde düşük yapma ihtimalinin diğer dönemlere göre daha büyük bir ihtimal olduğu için doktora danışıp yola çıkmakta fayda var. Bu dönemde anne adayında mide bulantısı ve kusma şikayetleri çok olduğundan yolculukta mutlaka bir refakatçi olmalı. 

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

EN İDEAL DÖNEM İKİNCİ TRİMESTER

İkinci Trimester Dönemi ise düşük yapma ihtimali azalan anne adayının en konforlu seyahat edeceği dönem. Üstelik erken doğum riski de bir hayli düşük. Yani eğer bir seyahat planınız varsa ikinci trimester dönemi ideal olandır.

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

Karaciğeri temizleyen süper meyve! Küçük olduğuna bakmayın, o organdaki tüm... Haberi Görüntüle

3. TRİMESTERDA ERKEN DOĞUM İHTİMALİ VAR

Hamileliğin son 3 aylık dönemini kapsayan üçüncü trimester döneminde ise havayolu şirketleri biraz zorluk çıkarabilir. Erken doğum riski sebebiyle anne adayının seyahatine izin vermeyen firmalar, 28. haftadan sonraki yolculuklar için doktor raporu ister. Zaten bu dönemde artık anne adayının vücudu, rahat bir şekilde yolculuk yapmasını engeller. Vücutta oluşan şişlikler, bebeğin hareketleri, varisler gibi hamilelik belirtileri nedeniyle anne adayları uzun süreli yolculuk yapmakta zorlanır.

Öte yandan uçaklar, kabin basıncı ayarlı olması nedeniyle bebeğin sağlığı için bir sakınca teşkil etmez.

Özetle sağlık uzmanınız uçak yolculuğunu onaylıyorsa ve planlarınız esnekse, uçmak için en iyi zaman ikinci trimesterdir.

Uçağa binmeye karar verdiğinizde havayolunun politikasını kontrol edin. Çünkü hamile kadınlar için yönergeler taşıyıcıya ve varış noktasına göre değişebilir.
Kemer bağlayın. Yolculuk sırasında kucak kemerini karnınızın altından bağlayın.
Dolaşımı artırın. Koridorda ara sıra yukarı ve aşağı yürüyüşler yapın. Oturmanız gerekiyorsa, ayak bileklerinizi periyodik olarak esnetin ve uzatın. Ayrıca, dar giysiler giymekten kaçının.
Bol miktarda sıvı tüketin. Kabindeki düşük nem dehidrasyona neden olabilir.
Uçuştan önce gazlı yiyecek ve içeceklerden kaçının. Sıkışmış gazlar irtifada genişleyerek rahatsızlığa neden olabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading