Yandex Metrica

Hamileler de onu güvenle tüketebilir! Hem demir kaynağı hem de lif

Hamileler de onu güvenle tüketebilir! Hem demir kaynağı hem de lif

Son yıllarda popüler hale gelen Chia tohumu zayıflamak isteyenlerin sık tükettiği bir gıda maddesi. Peki hamilelik döneminde yenmesinde bir sakınca var mı? Aşırı tüketimi neye yol açar?

Sağlık

23.01.2024, 20:23

Chia tohumları son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Boyutları çok küçük olmalarına rağmen, özellikle hamilelik sırasında bile sağlık için faydalı olan bu tohumlar yüksek içeriği nedeniyle süper gıda olarak kabul ediliyor. 

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

KABIZLIĞI GİDERİR

Hamilelik sindirim sistemini etkileyebilir ve sonuç olarak hamile bir kadın kabızlık ve bu nedenle ortaya çıkan hemoroid sorunu yaşayabilir. Lif açısından zengin yiyecekler yemek , sindirim sisteminin sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilir ve böylece kabızlığı giderebilir. İki yemek kaşığı chia tohumu yaklaşık 8 gram lif içerir, bu da onun kabızlığı gidermek için oldukça faydalı olduğunu gösterir.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

DEMİR KAYNAĞI 

Hamilelik, bir kadının vücudu üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir ve demir eksikliği anemisi gibi çeşitli komplikasyonlara neden olabilir. Bu nedenle, doktor genellikle demir içeren doğum öncesi vitaminleri veya belirli bir demir takviyesi almayı önerir. Bununla birlikte, mükemmel bir demir kaynağı olan ıspanak, kırmızı et ve chia tohumu gibi gıdaları tüketerek de demir alımını artırmak sağlanabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

FETÜSÜN KEMİKLERİNİ GÜÇLENDİRİR

Kalsiyum hamilelikte çok önemli bir mineral. Hamile kadınların ise günde yaklaşık 1.000 mg kalsiyuma ihtiyacı var. Bunu çeşitli meyve ve sebzelerden ve ayrıca chia tohumlarından takviye etmek mümkün. Zira iki yemek kaşığı chia tohumu, önerilen günlük kalsiyum miktarının yaklaşık %15'ini sağlar.

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

AÇLIĞI AZALTIR

Hamilelik sırasında açlık hissinin önemli ölçüde arttığı biliniyor. Hamile bir kadının normalden daha aç olması normal olsa da, aşırı yemek sağlıksız olabilir ve hamilelikte hızlı kilo alımına katkıda bulunabilir. Bu nedenle, hamilelik sırasında aşırı yemekten kaçınmak için bir kadının yeterince protein tüketmesi gerekir. Bir kişi ne kadar protein açısından zengin yiyecekler yerse, o kadar az aç hisseder. Chia tohumları da iyi miktarda protein içeren besinlerden biridir, bu nedenle onları tüketmek hamilelik sırasında açlığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

OMEGA-3 DESTEĞİ SAĞLAR

Omega - 3 yağ asitleri, iltihaplanmayı azaltmak, göz sağlığını geliştirmek, kaygı ve depresyonu hafifletmek dahil olmak üzere birçok önemli sağlık yararına sahip. Sağlıklı fetal beyin gelişimini destekledikleri ve iyi bir hamilelik sonucuna yardımcı oldukları için hamilelik sırasında da faydalı. Bu nedenle, düşük cıvalı balıklar gibi omega-3 yağ asitleri açısından zengin yiyecekler yemek son derece önemli. Chia tohumları da, omega-3 yağ asitleri için iyi bir alternatif.

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Gebelik hormonları, gestasyonel diyabet gelişimini önlemek için kontrol edilmesi gereken kan şekerinin birikmesine neden olabilir. Hamilelik sırasında yüksek kan şekeri seviyeleri hem annenin hem de çocuğun sağlığını etkileyebilir. Chia tohumlarındaki lif, şekerin kan dolaşımına emilme hızını azaltarak kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

ENERJİYİ ARTIRIR

Chia tohumları, hamilelik sırasında enerjiyi artırmaya ve yorgunluğu azaltmaya yardımcı olabilecek sağlıklı yağlar içerir. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

YAN ETKİLERİ VAR MI?

Peki hamilelikte chia tohumu yemenin riskleri var mı? 
Chia tohumları oldukça besleyici olmasına rağmen ölçülü tüketilmeli. Aksi takdirde sindirim sistemi üzerinde etkileri olabilir. Özellikle, chia tohumlarının yüksek lif içeriği nedeniyle aşırı tüketimi ishale ve diğer mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Günde 1-2 yemek kaşığı chia tohumu yemek genellikle bu tür sorunlara neden olmaz. Bununla birlikte, bir kadın halihazırda diğer yiyeceklerden bol miktarda lif tüketiyorsa, bu miktar yüksek olabilir.

Chia tohumlarını yedikten sonra dilde veya dudaklarda karıncalanma, kaşıntı ve sabah bulantısına benzer mide rahatsızlığı gibi belirtiler ortaya çıkarsa, alerji olduğunu gösterir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading