Yandex Metrica
SON DAKİKA
Günde bir öğün yemek yiyenler dikkat! 40 yaş üstü kişilerde ölüm riski artıyor

Günde bir öğün yemek yiyenler dikkat! 40 yaş üstü kişilerde ölüm riski artıyor

Zayıflamak için uygulanan fazla sayıda yöntem var. Diyet listeleri ve egzersizler farklı farklı. Bu uğurda günde tek öğün beslenenler bile var. Ancak yapılan araştırmalara göre tek öğünle günü geçirmek 40 yaş ve üstü yetişkinlerde ölüm riskini artırıyor.

Sağlık

14.03.2024, 13:44

Günde tek öğün beslenmek kişiyi zayıflatabilir ancak bu durum bazı riskleri de beraberinde getiriyor. 

Yapılan bir araştırmaya göre, günde sadece bir öğün yemek yemek, 40 yaş ve üstü yetişkinlerde artan ölüm riski ile ilişkili. Kahvaltıyı atlamak, daha yüksek kardiyovasküler hastalık ölüm riski ve tüm nedenlere bağlı ölümlerde öğle veya akşam yemeğini kaçırma ile ilişkilendiriliyor. 

Araştırmacılar, 1999 ile 2014 yılları arasında Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketine katılan 40 yaş ve üstü 24.000'den fazla bir grubun verilerini analiz etti. Günde üç öğünden az yemek yiyen katılımcılar arasında bazı ortak özellikler gözlemlendi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TEK ÖĞÜN YEMEK GLİKOZ DENGESİNİ BOZUYOR

Dr. Bao, öğün atlamanın genellikle tek bir öğünde daha fazla enerji tüketmek anlamına geldiğini, bunun da glikoz metabolizmasını düzenleme yükünü artırabileceğini ve müteakip metabolik bozulmaya yol açabileceğini belirtti. Bu aynı zamanda daha kısa bir yemek aralığı ile ölüm arasındaki ilişkiyi de açıklayabilir, çünkü öğünler arasındaki sürenin daha kısa olması, verilen sürede daha fazla enerji yüklenmesine neden olur.

Araştırma, yemek zamanlaması ve günlük yemek süresinin uzunluğu bağlamında yeme davranışları ile ölüm oranı arasındaki ilişki hakkında çok ihtiyaç duyulan kanıtlara katkıda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0


Loading