Yandex Metrica

Günde 10 tane yiyebilirsiniz! İşte Canan Karatay'ın 'süper besin' adını verdiği o yiyecek!

Günde 10 tane yiyebilirsiniz! İşte Canan Karatay'ın 'süper besin' adını verdiği o yiyecek!

Doğal beslenmenin önemini her fırsatta vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, yumurtanın faydaları ile ilgili ses getirecek açıklamalar yaptı. "Çinliler asırlardan beri günde 10 yumurta yiyor" diyen Karatay, hamileler ve lohusalık dönemindeki kadınlar için yumurtanın çok faydalı olduğunu söyledi.

Sağlık

05.03.2024, 18:04

Yumurta faydalı mıdır? Yumurta kolesterolü yükseltir mi? Yumurtanın faydaları nelerdir? İşte cevaplar....

Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı yumurta ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karatay, ‘süper besin’ dediği yumurtadan günde 10 tane yenmesi gerektiğini belirtti. Burada tek şart yumurtanın serbest gezen tavuk yumurtası olması.

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

ÇİNLİLER GÜNDE 10 YUMURTA YİYOR

Çinlilerin asırlardan beri günde 10 yumurta yediğini dile getiren Karatay, yumurtanın hamileler ve lohusalık dönemindeki kadınlar için de çok faydalı olduğunu belirtti, "biz doktorlar olarak bunu yasaklayamayız" dedi.

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

YUMURTAYI ÇOK HAŞLAMAYIN!

Karatay ayrıca yumurtanın çok haşlanmaması gerektiğini belirtti. “Yumurta sarısının etrafı pişmekten grileşmiş olmamalı. Çünkü o noktada proteini bozulmuş oluyor. Yumurtayı çok fazla sıvıyağda kavurmak da tehlikeli. Rafadan veya kayısı kıvamında ya da tereyağında pişmiş yumurtayı gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz. O zaman ekmeğe ihtiyacınız kalmaz, acıkmazsınız, hatta acıkmadığınıza da şaşırırsınız.” ifadesini kullandı.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

YUMURTA KOLESTEROLÜ YÜKSELTMEZ

Yumurtanın şekeri de düşürdüğünü belirten Karatay, “Şeker hastalarına senelerce yumurta verilmedi ama ben veriyorum. Diyabetlilere kolesterolü yükselttiği için yumurta tavsiye edilmiyor ancak şeker hastasının zaten kolesterolü yüksek. Bu durum yumurtadan dolayı değil, metabolik bozukluktan dolayı olur. Kolesterol yüksekliği sanıldığı kadar tehlikeli değildir. Kolesterol vücutta biriken toksinleri alt etsin diye yükseliyor.” şeklinde konuştu.

Yumurtanın beyazında 9 tane aminoasit var. Aminoasit, proteinlerin ana maddesi. Yumurtanın sarısında ise A, D, E, K vitaminleri ve folik asit, omega-3, omega-6 mineralleri var. Ayrıca ‘kolin’ denilen bir madde bulunuyor, bu madde ise beyni uyarıyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

“GÜNDE 10 TANE YİYEBİLİRSİNİZ”

Bir insanın günde 10 tane yumurtayı gönül rahatlığı ile yiyebileceğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, “Sabah 3 tane yiyin. Çalışanlar haşlayıp yanına alsın, öğlen gibi de 3 tane tüketsin. Akşam da eğer cebiniz müsaitse pastırmalı yumurtanızı afiyetle yiyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.


Loading