Yandex Metrica

Günde 10 bardak çay içenler dikkat! 5 yıllık araştırmanın sonucu belli oldu

Günde 10 bardak çay içenler dikkat! 5 yıllık araştırmanın sonucu belli oldu

ABD'de yapılan bir araştırmada her gün çay içenlerin ölüm riskinin içmeyenlere göre daha düşük olduğu ortaya çıktı. Günde en az 20 bardak çay içtiğini söyleyen Eskişehirli kıraathane işletmecisi İbrahim Yüksel, "Her zaman söylerim kaliteli çay insanı dinç tutuyor, ömrü uzatıyor. ABD'deki araştırma sonuçları haberini görünce herkes bana hak vermeye başladı” dedi.

Sağlık

20.03.2024, 17:13

Günde en az 20 bardak çay içtiğini söyleyen Eskişehirli kıraathane işletmecisi İbrahim Yüksel, ABD'de yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak "Çay insanı dinç tutuyor" dedi.


İHA'nın aktardığına göre sağlığını içtiği çaylara borçlu olduğunu söyleyen tirkaki İbrahim Yüksel, “Her zaman söylerim kaliteli çay insanı dinç tutuyor, ömrü uzatıyor. ABD'deki araştırma sonuçları haberini görünce herkes bana hak vermeye başladı” dedi.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

HER GÜN ÇAY İÇENLERİN ÖLÜM RİSKİ AZALIYOR

Yüksel, geçtiğimiz günlerde ABD’li bilim insanlarının, 2006-2010 tarihleri arasında 500 bin kişiyi takip ederek yaptıkları çalışmalarda, her gün çay içen kişilerinin ölüm riskinin içmeyenlere göre yüzde 9 ila 13 daha düşük olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaştığını duyurdu. Bu haberi çay dağıttığı esnada gördüğünü anlatan 65 yaşındaki kıraathane işletmecisi İbrahim Yüksel, sağlığını günde 20 bardak çay içmesine bağlı olduğunu çevresine kanıtladığını dile getirdi. Sağlığını çaya borçlu olduğunu haberden önce birçok kez dile getirdiğini, fakat kanıtlayamadığını ifade eden Yüksel, paylaşılan haberle bu durumu ispatladığını ifade etti.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

“GÜNDE EN AZ 20 BARDAK ÇAY İÇİYORUM”

Konuyla ilgili konuşan İbrahim Yüksel, iyi çayın sağlıklı olduğunu ifade etti. Sürekli çevresine çayın faydalarını anlattığını belirten Yüksel, “Ben bunu sürekli söylüyorum. Çay insan ömrünü uzatır ama bana inanmayan, hatta bana karşı fikir belirtenler vardı. Ben sabah iki üç bardak çay içiyorum kendime geliyorum. En az günde 20 bardak çay içiyorum. Her zaman söylerim çay insanı dinç tutuyor” dedi.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

“KALİTELİ ÇAY SEÇİMİ ÖNEMLİDİR”

Çay tiryakisi İbrahim Yüksel, kaliteli çay seçiminin önemine değindi ve şu şekilde konuştu:

Çay yok mideyi ağrıtıyormuş, yok başı ağrıtıyormuş onlar bence hikâye. İyi çay içersen bu sorunlar olmaz. Ben yıllardır içiyorum, bu sorunlardan hiçbiri olmadı. Ben çayın faydalarını çok kez anlattım, ama beni ciddiye almadılar. Şimdi de bu araştırma haberini gördük, herkes bana hak vermeye başladı. Özellikle sallama çaylar bu söylenen rahatsızlıklara neden olabilir, ben gerçek çayı her zaman tavsiye ederim.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading