Yandex Metrica
SON DAKİKA
Grip aşısının bu faydası sizi çok şaşırtacak! Hastalıktan koruyan aşı, felç kalma riskini düşürüyor!

Grip aşısının bu faydası sizi çok şaşırtacak! Hastalıktan koruyan aşı, felç kalma riskini düşürüyor!

Kış yaklaşıyor, insanlar grip aşısı olmaya başladı. Soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmak veya daha hafif atlatmak için yapılan bu aşının vücut için bir başka faydası var. Yapılan bir çalışmaya göre, grip aşısı felç kalma riskini düşürüyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Basit bir hastalık gibi görünen grip aslında bazı riskler barındırıyor. Atardamarlara zarar veren üst solunum yolu enfeksiyonları arter duvarındaki iltihabı artırabiliyor ve arterlerde plak olarak bilinen tıkanıklıkların büyümesini tetikleyebiliyor.

Mutluluk doğuştan mı gelir? Bilim insanlarına göre... Haberi Görüntüle

GRİP AŞISI FELÇ RİSKİNİ AZALTIYOR

Bunları yapanların beyni yaşlanmıyor! Biyolojik yaştan daha genç hissediyorlar Haberi Görüntüle

Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre grip aşısı olmak, felçten korunmada da etkili. İnsanların aşıdan sonraki altı ay boyunca felç kalma riski daha düşük. Bilim insanları bu durumun kan damarlarındaki hasarı azaltan iğneye bağlı olduğuna inanıyor.

Dokuz yıllık bir süre boyunca toplanan dört milyon insanın sağlık verilerine bakılarak yapılan araştırmada görevli uzmanlar grip aşısının, kalp hastalığı olan kişilerde kalp krizi ve hastaneye yatış riskini azalttığını dile getiriyor.

Aşı sayesinde hem erkek hem de kadın olmak üzere her yaştan bireyde inme riskinin yüzde 20'den fazla azaldığı görüldü. 

Faydalı diye tüketiyoruz ancak fazlası felç bırakıyor! Kalp bile kötü... Haberi Görüntüle

YAŞAM TARZINIZDA DEĞİŞİKLİK YAPIN

İnmeye karşı grip aşısı dışında yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle korunmak mümkün. Bunun için sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, sigara ve çok alkolden kaçınmak gerekiyor.

Ayrıca işlenmiş et ve sert peynir gibi yağlı yiyecekleri kesmek kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Çünkü kandaki yüksek LDL kolesterol seviyeleri, atardamarların duvarlarında yağlı maddelerin birikmesine neden olabilir. Bu madde beyne giden kan akışını engelleyebilir ve bu da beyin hücrelerinin ölümüyle sonuçlanır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading