Yandex Metrica

Gözünüzdeki ağrının sebebi o hastalık olabilir! Görme kaybına sebep oluyor!

Gözünüzdeki ağrının sebebi o hastalık olabilir! Görme kaybına sebep oluyor!

Halk arasında "Karasu Hastalığı" olarak adlandırılan glokom veya göz tansiyonu, göz içi basıncının yükselmesi sonucu oluşan göz siniri yıpranmasıdır. Tedavi edilmediği durumda kalıcı görme kaybına yol açan glokomun ortaya çıkardığı hasarlar ne yazık ki geri döndürülemiyor. Peki Glokom belirtileri nelerdir?

Sağlık

25.04.2024, 15:19

Glokom nedir? Glokom belirtileri nelerdir? Glokom tehlikeli bir hastalık mı? Glokom tedaavi edilebilir mi? İşte cevaplar...

Kırk yaşın üzerinde sıklığı artan Glokom (göz tansiyonu), halk arasında "Karasu Hastalığı" olarak adlandırılıyor. Göz içi basıncının yükselmesi sonucu oluşan göz siniri harabiyeti şeklinde tanımlanan hastalık, erken tanınıp tedavi edilmediği durumda kalıcı görme kaybına yol açıyor.

Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve dilde... Diş hekimi elektronik sigara içenleri uyardı: Derhal vazgeçin! Ağız ve... Haberi Görüntüle

YIPRANAN SİNİRİN TAMİRİ MÜMKÜN DEĞİL

Göz tansiyonunda, göz içi sıvısının dışa akım yolunda çıplak gözle görülmeyecek boyutta bir tıkanıklık oluşuyor ve bunun sonucunda artan bu göz içi sıvısı, göz içi basıncının artmasına neden oluyor. Artan göz içi basıncı da optik sinir olarak da bilinen görme sinirine bası yoluyla zarar vererek, sinirin geriye dönüşümsüz harabiyetine sebebiyet veriyor.

Glokom'da göz içi basınç artışının yanında göz sinirinde harabiyet olması ve böylece görme alanı kaybının olması gerekiyor. Sadece göz içi basıncının artışı tanı koymaya yeterli değil.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

ŞEKER HASTALARI RİSK GRUBUNDA

İleri yaşta olanlar, ailede göz tansiyonu hastalığı olanlar, sigara kullananlar, şeker hastaları, uzun dönem kortizon tedavisi alma ve göz yaralanması geçirme hastalığın oluşmasında rol oynayan faktörler. 

Glokomda erken teşhis çok önemli. Zira hastalığın tanısı konulduktan sonra oluşan hasarlar geri döndürülemiyor. Bunun nedeni vücudumuzda en gelişmiş doku olan sinir dokusunun kendi kendini yenileme kabiliyetinin olmaması. Uygulanan tedavinin amacı; mevcut hasarın üzerine ek hasar gelişiminin ve görme kaybının daha da artmasını engellemek.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GÖZDE SERTLİK VE AĞRI GLOKOM'U DÜŞÜNDÜRÜR

Baş ağrısı, göz çevresinde ağrı, geçici görme bulanıklığı, gözde sertlik hissi gibi belirtiler glokomu akla getirebileceğinden mutlaka doktora gitmek gerekiyor. Doğumsal glokomda ise gözlerde irilik, gözler arasında boyut farkı gibi belirtiler ortaya çıkıyor. 

Glokom göz içi basıncını düşüren göz damlaları ile tedavi ediliyor. Cerrahi seçenek veya lazer girişimi de göz içi basıncını düşürmek için başvurulan yöntemlerden. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)


Loading