Yandex Metrica

Göbek bölgesi yağlanması riskli! Göbek ve beldeki yağ, karaciğer, mide ve bağırsakları sarıyor!

Göbek bölgesi yağlanması riskli! Göbek ve beldeki yağ, karaciğer, mide ve bağırsakları sarıyor!

Sağlıksız beslenme ve hareketsiz bir yaşam tarzı bölgesel yağlanmayı beraberinde getiriyor. Bu tarz yağlanmalar vücudu kötü göstermesinin yanında sağlığa da çok zararlı. Yağlı yiyecek ve aşırı karbonhidrat tüketimi bölgesel yağlanmanın birincil sebebi.

Sağlık

21.02.2024, 21:07

Bölgesel yağlanma tehlikeli midir? Bölgesel yağlanma nasıl önlenir? Yağlanma karşıtı egzersizler neler? İşte cevaplar...

Kiminin bacak bölgesi kiminin bel çevresi kiminin göbeği. Bölgesel yağlanmanın olduğu yerler kişiden kişiye farklılık gösterse de sağlığa etkileri aynı.

Sağlıksız beslenme sonucu alınan fazla kaloriler bel ve karın bölgesinde yağlanmaya sebep oluyor. Durağan bir yaşam da üstüne eklenince yağlanmalar zamanla tehlikeli boyutlara geliyor.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

GÖBEK BÖLGESİ YAĞLANMASI TEHLİKELİ

Yağın hangi bölgede olduğu önemli. Göbek bölgesindeki yağlanma vücudun diğer bölgelerindeki yağlanmadan daha tehlikeli. Abdominal yağlanma bel kısmından başlıyor, mide, karaciğer ile bağırsakları sarıyor. Aşırı iç yağlanma da genel sağlığı olumsuz etkiliyor.

Beslenme tarzı çok önemli. Şekerli içecekler aşırı kalori alımına neden oluyor. Margarinlerde kullanılan trans yağları ise karın yağlanmasını artırıyor. Fast food tipi beslenme trans yağ ve yüksek kalori içerdiği için karın yağlarını arttırıcı etki yapıyor. İşlenmiş  ve  paketlenmiş  her türlü  endüstriyel gıda kilo  alımını  ve  karın  yağlanmasını  artırıyor.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

KARBONHİDRAT VE ŞEKERDEN UZAK DURULMALI

Vücutta hızlı parçalanan karbonhidratlardan da uzak durulmalı. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek yerine protein ağırlıklı beslenme planı uygulanmalı. Göbek bölgesindeki yağ oranı düşene kadar günlük karbonhidrat alımı azaltılmalı.

Metabolizmayı hızlandırıcı gıdalar tüketilmeli, yağ yakıcı bitki çaylarından destek alınmalı. Uyuma ve yemek süresi ile tuvalete gidilen saat rutinleştirilmeli. Her gün düzenli olarak geceleri minimum 7 saat uyunmalı. 

Göbek eritme için birtakım egzersizler de var. Bu egzersizler düzenli olarak yapıldığında kısa süre içerisinde sonuç vererek bel ve karın bölgesinde gözle görülür derecede fark yaratır.

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

YARIM MEKİK 

Mata sırt üstü uzanın. Dizlerinizi kırın ve iki elinizi başınızın altında kenetleyin. Belinize kadar olan üst gövdenizi kaldırın ve ardından indirin. Kalkarken nefesinizi verin, aşağıya inerken nefes alın. Hareketi yaparken karın kaslarınızı sıkın ve karnınızı içinize çekin. Bu sayede bölgedeki kalori yakımı daha kolay gerçekleşecektir.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

BİSİKLET EGZERSİZİ

Mata sırt üstü uzanın. Dizlerinizi kırın ve ellerinizi başınızın iki yanına yerleştirin. Sol dizinizi göğsünüze çekerek sağ dirseğinize değdirmeye çalışın, bu esnada sağ dirseğinizi de dizinize yaklaştırın. Ardından tekrar yere yatın. Aynı işlemi ters yöne uygulayın. Sırasıyla bu hareketi çapraz olarak sürdürün. Bu egzersiz karın bölgesindeki yağ yakımını hızlandırır. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

BACAKLARLA ÇEMBER ÇİZME

Matın üzerine sırt üstü yatın. Bacaklarınızı kalça genişliğinde açın. Sağ bacağınızı dik biçimde kaldırarak havada daireler çizin. Bu esnada bacağınızın dümdüz olmasına dikkat edin. Bu hareketi ortalama 40 saniye sürdürün. Sağ bacağınızı yere indirin ve aynı işlemi sol bacak için uygulayın. Bu egzersiz hem bacak hem karın kaslarını çalıştırarak alt karın bölgesindeki yağlanmaları hedefler. 

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

PLANK EGZERSİZİ

Matın üzerine yüz üstü uzanın. Dirseklerinizin ve parmak uçlarınızın üzerinde vücudunuzu kaldırın. Bu pozisyonu en az 30 saniye, en fazla 2 dakika sürdürün.

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

HAVAYA TEKME ATIN

Mata sırt üstü uzanın. Ellerinizi başınızın arkasında kenetleyin ve belinize kadar üst vücudunuzu kaldırın. Ayaklarınızı kalça genişliğinde açın, yerden 15 santim yukarıya kaldırın. Ardından sağ ayağınızı bir miktar kaldırın ve onu indirirken sol ayağınızı kaldırın. Ayaklarınızı yere indirmeden bu hareketi sürdürün. Hem karnınızı hem de kalçanızı sıkarak kalori yakımını hızlandırabilirsiniz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading