Yandex Metrica
SON DAKİKA
Geri geri yürümek hafızayı güçlendiriyor! Bu 4 uygulama, unutkanlıktan eser bırakmıyor!

Geri geri yürümek hafızayı güçlendiriyor! Bu 4 uygulama, unutkanlıktan eser bırakmıyor!

Unutkanlık yaşlılara özgü bir sağlık problemi gibi görünse de aslında her yaştan insan zaman zaman bu tarz bir durumla karşılaşabiliyor. Mesela yoğun stres ve sorumlulukların artması, bazı şeyleri unutmaya sebep olabilir. Hafızayı güçlü tutmak ise alınacak en doğru önlem olacaktır. Araştırmalar, yapılacak 4 basit uygulamayla güçlü bir hafızaya ulaşmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:54

Güçlü bir hafıza için ne yapmak gerekiyor? Unutkanlığı önlemek için beslenme nasıl olmalı? Aralıklı oruç ve hafıza arasında bir bağlantı var mı? İşte cevaplar...

Gün içinde o kadar fazla uyaranla karşı karşıya kalıyoruz ki, tüm bunlarla baş etmeye çalışan beynimiz haliyle yorulabiliyor. Sorumluluklar ve stres de arttıkça unutkanlıklar baş göstermeye başlıyor. Yani unutmak, sadece yaşlılara özgü bir sağlık problemi değil. 

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

GERİ GERİ YÜRÜYÜN

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

Tabi ilerleyen yaşlarda bu sorunun sağlığı tehdit eden ciddi bir sorun olmasını önlemek için alınabilecek bazı tedbirler var. Mesela geri geri yürümek. Londra'daki Roehampton Üniversitesi'nden araştırmacılar bir grup insanı üç gruba ayırdı. İlkinde, katılımcılar bir kısa film izlemeli, diyalogları ezberlemeli ya da bir adım öne çıkarak bir dizi resmi incelemeliydi. İkinci grupta egzersiz aynıydı, ancak geriye doğru adımlar atmak zorunda kaldılar, üçüncü grupta ise hareketsiz kaldılar. Test sonunda ikinci gruptakiler, kendilerine sorulanları daha doğru bir şekilde hatırlayabildi. Bunun sebebinin, beynin anıları uzamsal olarak organize etmesinin, bilgi ve anıların farklı bir şekilde depolanmasına yol açması olarak açıklandı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SEBZE VE MEYVEYE AĞIRLIK VERİN

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

Beslenme ve hafıza arasında da güçlü bir ilişki var. Bununla ilgili de Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından bir anket yapıldı. Ankete göre, daha fazla sebze ve meyve tüketilmesi halinde, yaşlandıkça daha az hafıza kaybı yaşamanın olası olduğu belirlendi.

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski... Haberi Görüntüle

YETERLİ IŞIKTA ÇALIŞIN

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

Michigan Eyalet Üniversitesi'nden sıçanlar üzerinde yapılan araştırma ise, düşük ışıklı bir ortamda çalışmanın beyin yapısının değiştirdiği ve kişinin hatırlama ve öğrenme yeteneğini bozabildiğini gösterdi. Düşük ışıkta yaşayan sıçan grubu, öğrenme ve hafıza için çok önemli bir beyin bölgesi olan hipokampus kapasitesinin yaklaşık %30'unu kaybetti ve daha önce öğrenilen uzamsal testte kötü performans gösterdi.

Çabuk doymak bir kanser belirtisi olabilir! Kadınların üçte birinde görülüyor Haberi Görüntüle

GÜN AŞIRI AZ MİKTARDA YEMEK YİYİN

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

Yapılan başka bir araştırma ise, gün aşırı az miktarda yemek yiyen bir grup insanın diğer gruplara kıyasla hatıralarını uzun vadeli bir düzeyde tutma yeteneğini geliştirdiğini belirledi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading