Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gece kaygısı nedir? Gece kaygısı neden olur? Belirtileri nelerdir? Gece kaygısı nasıl önlenir?

Gece kaygısı nedir? Gece kaygısı neden olur? Belirtileri nelerdir? Gece kaygısı nasıl önlenir?

Bazı insanlarda kaygı seviyesi diğerlerine göre daha yüksektir. Bu durum gece saatlerinde daha da artar ve uykusuzluğu beraberinde getirir. Peki gece kaygısının belirtileri neler? Gece kaygıları nasıl önlenir?

Sağlık

23.01.2024, 20:35

Kaygılanmak her ne kadar insani bir duygu olsa da geceleri artan endişe hali, stres ve yorgunluğa yol açabilir. 

Gece kaygısı, geceleri meydana gelen huzursuzluk, endişe veya korku duygusu olarak tanımlanıyor. Bazen uykusuzluk ile karıştırılsa da, bunların iki farklı konu olduğunu belirtmek lazım. Uykusuzluk, uykuya dalmayı veya uykuda kalmayı zorlaştıran bir uyku bozukluğu iken gece kaygısı, gece hissedilen endişeli duygu.

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

GECE KAYGISI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gece kaygısı kendini çeşitli şekillerde gösterebiliyor. En yaygın belirtileri ise sinirlilik veya huzursuzluk, hızlı kalp atışı, hızlı nefes alma, çarpıntı, göğüste sıkışma, uykuya dalma veya uykuyu sürdürmede zorluk ve uyuyamama endişesi.

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

KAYGI GECELERİ NEDEN ARTAR?

Gündüz yaşanan stresler gece kaygısına katkıda bulunabilir, ancak geceleri endişeli hissetmenizin başka birçok nedeni var. Rahatsızlık anksiyete bozuklukları, travma veya istismar öyküsü, depresyon, bazı ilaçlar ve iş, okul veya aile hayatından kaynaklanan yüksek stres seviyeleri neticesinde de nüksedebilir. 

Gece kaygısı rahatsız edici olabilir ve zihinsel sağlığınıza zarar verebilir. Anksiyete mevcut olduğunda, onu yönlendirmenin ve azaltmanın birkaç yolu var.

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Yataktan kalkarak vücudunuzu hareket ettirmeniz rahatlamamıza yardımcı olabilir. Yürüyüş bu noktada belki de en önemli endişe savar. İster tek başınıza ister ailenizden birileriyle olsun yürümek uykuya dalmanızı kolaylaştırır.

Canan Karatay güzel bir cildin sırrını verdi! O çorbayı içen... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK TUTUN

Yatmadan önce günlük tutmak, düşüncelerinizi sağlamlaştırmanıza yardımcı olabilir. Yazarken uyandığınızda sizi endişelendiren her şeyin üstesinden gelebileceğinizi bilerek, bu düşünceleri akşam için serbest bırakabilirsiniz.

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

EĞLENCELİ ŞEYLER DÜŞÜNÜN

Uyumakta zorlandığınızda, eğlenceli veya sizi neşelendiren bir şey düşünmek zihninizi sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Bir şeyi düşündüğünüzde, zihninizi ona odaklayın. Gerçekleşmeyeceğini düşündüğünüz bir rüya olsa bile, onu zihninizde canlandırmanız rahatlamanıza yardımcı olabilir. 

Bağırsak kanserinin nüksetmesini önleyen sihirli içecek! Uzmanlar her gün en... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TOPRAKLAMA EGZERSİZİ YAPIN

Hissettiğiniz endişe yüzünden panik atağa yaklaştığınızı hissediyorsanız, birkaç derin nefes alın ve topraklama egzersizi deneyin. Burada nefes verme uzun ve yavaş, nefes alma kısa olmalı. Bunu duyularınızı harekete geçirerek yapın. Beş şeye dokunun, dört şeye bakın, üç şey dinleyin, iki şeyin kokusunu alın ve son olarak bir şeyin tadına bakın. Bu aktivite çok fazla düşünce veya enerji gerektirmez, ancak düşüncelerinizin ve vücudunuzun sakinleşmesini sağlar.

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü nasıl yapılır? Ceviz sütünün... Haberi Görüntüle

DİKKATİNİZİ DAĞITIN

Kendinizi gece anksiyete krizi geçirirken bulursanız dikkatinizi dağıtın ve tüm duyguların bir noktada geçtiğini unutmayın. 

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz... Haberi Görüntüle

DERİN NEFES ALIN

Derin nefes alma, kaygı duygularını azaltmada derin bir etkiye sahip olabilir. Normalde yaptığınız gibi nefes alın ve parasempatik sinir sistemini devreye sokmak için alabildiğiniz kadar uzun süre nefes verin. Burnunuzdan nefes almaya odaklanın ve ardından nefesi yavaşça ağzınızdan verin. 

Tüm bu önerilerin işe yaramadığını düşünüyorsanız gece kaygınızı yönetmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading