Yandex Metrica
SON DAKİKA
Geç konuşan çocuğun dil gelişimi nasıl desteklenmeli? Sürekli konuşmak ve kitap okumak konuşma sürecini hızlandırır!

Geç konuşan çocuğun dil gelişimi nasıl desteklenmeli? Sürekli konuşmak ve kitap okumak konuşma sürecini hızlandırır!

Çocuklarda dil gelişimi, öğrenme ve yaratıcılığın en önemli aracı. Anne babalar bu büyük önem taşıyan konuyla ilgili çocuğu destekleyici adımlar atabilir. Gün içinde sürekli konuşmak ve çocukla yetişkin diliyle iletişim kurmak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta.

Sağlık

17.03.2024, 22:37

Konuşamayan çocuklara nasıl yaklaşılmalı? Geç konuşmada anne babanın etkisi nedir? Anne babalar çocuğunun konuşması için neler yapmalı? Bebek dilinde iletişim kurmak doğru mu?

Bir evde iletişim ne kadar fazlaysa küçük çocuk o kadar çabuk konuşur. Ancak tüm ilgiye rağmen konuşmada geciken çocuklar da yok değil. Anne babalar birkaç noktaya dikkat ederek yavrularının konuşma sürecini hızlandırabilir.

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

BEBEKLER KELİMELERİ ZİHİNLERİNDE BİRİKTİRİR

Bebekler henüz konuşamıyor gibi görünse de aslında kelimeleri beyinlerine kaydederler. Anne babanın söylediği her şeyi biriktirmeye başlayan bebek ne kadar farklı ortama girerse dil gelişimi o kadar hızlanır. Dışarı çıktığınızda gördüğünüz şeyleri ona basit bir dille anlatmak onun zihnini daha çok uyarır ve konuşma yeteneği için sağlam bir zemin oluşturulmuş olur. 

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski... Haberi Görüntüle

KELİMELERİ SIK TEKRAR EDİN

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

Bir kelimeyi sık sık duymak da çocuğun konuşmasına destek olur. Yemek yaparken, banyo yaptırırken veya giyinirken çocukla bolca konuşmak ve yapılanları anlatmak dilin açılmasına yardım eder.

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

KİTAP OKUMAK KONUŞMAYI DESTEKLİYOR

Kıl dönmesi yüzünden canından oluyordu! Uzmanlar uyarıyor: Batıkları evde çıkarmaya... Haberi Görüntüle

Kitapların gücünü çocukların dil gelişimi için de kullanabilirsiniz. Resimli kitaplar çocukların ilgisini çeker. Okuma sırasında çocuğunuzun anlayabileceği kelimelerle bazı basit sorular sorabilirsiniz. 

Hadis-i Şerif'te de adı geçiyor! Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum... Haberi Görüntüle

ŞARKI SÖYLEMEK DİL GELİŞİMİNDE PAY SAHİBİ

Şarkı söylemek ve bu şarkıları tekrar etmek çocukların kelime hazinesini geliştirir. Şarkıyla beraber alkışla ya da ayağınızı yere vurarak ritm tutmanız onun ilgisini çekecektir.

Ünlüler zayıflamak için onu kullanıyor! Tok tutup yağ yakıyor! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLA YETİŞKİN DİLİYLE KONUŞUN

Bebeklerin ağzından çıkan sözcükler yetişkinlerden çok farklıdır. Aile üyeleri bebekle konuşurken bu kelimeleri kullanmamalı. Bebeğin söylediklerini tekrar etmemek ve yetişkin diliyle konuşmak dil gelişimini olumlu yönde etkiler. 

Düzenli egzersiz yapanlar o hastalıktan adeta korunuyor! Özellikle hipertansiyonu olanlara... Haberi Görüntüle

NE İSTEDİĞİNİ ANLATMASINI İSTEYİN

Çocuk kendi dilinde bir şey istediğinde hemen istediği şeyi vermeyin. Ne istediğini anlatmasını isteyin ve ona zaman verin. Neyi istediğini söyledikten sonra o nesnenin adını siz de tekrarlayarak söyleyin. Bu da çocuklarda dil gelişimini desteklemek için yarar sağlar.

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

KELİMELERİ ÇIKARDIĞINDA ABARTMADAN TEBRİK EDİN

Çocuk anladığınız bir kelime söylerse mutlaka tebrik edin. Ancak bu sözlü ödül hiçbir zaman aşırı sevinç gösterileri şeklinde olmamalı.

Eğer gösterdiğiniz çabalara rağmen çocuğunuzun dil gelişiminin normalin gerisinde kaldığından şüpheleniyorsanız bir kulak burun boğaz uzmanına veya konuşma terapistine başvurun. Bu durum erken müdahale ile engellenebilir veya azaltılabilir.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading